El parc natural de la Marjal de Pego-Oliva, parc del mes de febrer 2015

Una iniciativa que promou la Generalitat Valenciana i que comporta nombroses activitats encaminades a divulgar les virtuts de l’entorn i les seues possibilitats de desenvolupament. La presentació d’esta designació serà presentada demà dimarts, a les 12.30h., a l’observatori d’aus recentment restaurat, al terme d’Oliva. Hi assistirà el director-conservador del parc natural, i la directora general Medi Natural, l’alcalde i el regidor de Medi Ambient.
El parc natural de la Marjal de Pego-Oliva ha sigut designat per la Generalitat Valenciana parc natural del mes de febrer, la qual cosa comporta nombroses activitats encaminades a divulgar les virtuts de l’entorn i les seues possibilitats de desenvolupament. Una oportunitat més per aprofundir en el coneixement de la gran riquesa que alberga, al seu si, l’aiguamoll pegolí.
La presentació d’esta iniciativa de la Conselleria de Medi Ambient tindrà lloc demà dimarts, a les 12.30h., a l’observatori d’aus recentment rehabilitat, situat en el terme d’Oliva. A l’acte han confirmat la seua assistència la directora general de Medi Natural, Salomé Prada, el director-conservador del parc natural, Carlos Linares, l’alcalde de Pego, Enrique Moll, el regidor de Medi Ambient, Andreu Dominguis.
Abans d’encetar totes les activitats previstes per a celebrar que la Marjal de Pego-Oliva és el parc natural del mes de febrer, durant el mes de gener els Parcs Naturals de la Comunitat Valenciana han participat en la campanya “Parcs Naturals i Cultura”. Dins eixa campanya s’inclou l’activitat ‘Aigua, arròs i aus’ que tindrà lloc dissabte, 31 de gener, de 10 a 13h. L’activitat, de dificultat baixa, partirà des de la Tourist Info de Pego i Les Valls.
L’activitat preveu un itinerari per descobrir les relacions entre el cultiu de l’arròs, els usos tradicionals i la conservació del Patrimoni natural, «un equilibri precari però també necessari i fonamental per a mantindre un dels espais naturals més valuosos i amenaçats de la Comunitat Valenciana», apunten des de la Conselleria de Medi Ambient.

Es pot obtenir més informació sobre esta activitat i també realitzar les inscripcions en el telèfon del Parc Natural, de dilluns a divendres de 09:00 a 15:00h., 679 19 52 27. També es pot enviar un correu electrònic a parc_pegooliva@gva.es

L’activitat és gratuïta. El desplaçament des del punt de trobada a l’inici de ruta es realitzarà en cotxes particulars. Les places són limitades i és imprescindible la inscripció prèvia. Recomanem portar roba còmoda i calçat adequat, aigua i esmorzar.

D’altra banda, el diumenge 1 de febrer, la marjal de Pego-Oliva enceta el seu mes amb una activitat ens retrotrau a l’edat del neolític. Per què? Perquè les zones humides s’han caracteritzat sempre per contindre una gran quantitat de biodiversitat, la qual cosa les ha fetes tradicionalment zones d’ús per part dels èsser humans, peixos, aus, materials de construcció, plantes, etc. Els assentaments humans al voltant d’estos llocs abunden des d’èpoques molt primerenques, i bon compte donen els diferents assentaments i restes arqueològiques que podem trobar al Parc Natural de la Marjal de Pego-Oliva.
En l’activitat prevista per a l’1 de febrer es realitzarà un xicotet recorregut, amb una durada aproximada de 45 min, un itinerari pensat per conèixer la vida en un moment tan rellevant com va ser el Neolític, pel naixement de l’agricultura, l’aparició de la vida sedentària, de les tècniques per a polir la pedra i la fabricació de la ceràmica.

Tant a la Marina Alta com a la Safor al començament del V mil·lenni abans de la nostra era apareix ben desenvolupada la tècnica de la ceràmica, per la qual cosa en l’excursió de diumenge, 1 de febrer, es podrà gaudir, al final de la ruta, d’un taller de ceràmica neolítica cardial en el qual cada participant realitzarà la seua pròpia peça. El taller es realitzarà en exteriors.

El punt de trobada per a baixar a la marjal és l’oficina de Turisme de Pego, a les 10.30 del matí. L’activitat dura aproximadament dos hores i mitja. Com en l’anterior activitat, les inscripcions prèvies s’han de realitzar telefonant al 679 19 52 27 o al 679 19 64 61. També es pot escriure a parc_pegooliva@gva.es
748 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!