El Parc Natural de la Marjal de Pego-Oliva ens convida a cuidar-lo i conèixer-lo millor

A partir de diferents panells distribuïts per tot el parc en els que podrem llegir les espècies que hi viuen al Bullent, com el samaruc. En els panells informatius també hi trobarem consells per cuidar la casa d’eixes espècies, siguen estes de flora o de fauna.
Qui haja visitat el Parc Natural de la Marjal de Pego-Oliva estos dies podrà haver-se torbat la imatge d’uns operaris del parc instal·lant panells informatius en zones emblemàtiques com el Blau del Galapatar. Es tracta d’una campanya titulada ‘Cuida la nostra casa’ en la que, a través d’eixos panells, se’ns donen a conèixer distintes espècies que podem trobar a l’aiguamoll i se’ns recomana que és el que deuríem tenir en compte per conservar-les on ara hi són.

Tot i que no és competència municipal, sinó que la instal·lació d’estos panells depén directament de la Conselleria de Medi Ambient, la regidora de l’àrea, Laura Castellà, explicava que la col·locació s’està realitzat en diferents ubicacions del parc natural.


Foto: Maria Dolors Lloret


Un exemple ben clar el trobem al Blau del Galapatar on se’ns presenta el samaruc «un peixet que sols viu en els últims rius i marjals valencians amb bona qualitat de l’aigua i hàbitats apropiats. Està en perill d’extinció i el riu Bullent és la seua casa». A més, t’expliquen les causes que han posat en risc de desaparició esta espècie rara de veure: «la rompuda de terres per a cultivar, l’abús de químics, l’extracció abusiva d’aigua dels aqüífers i l’alteració de les riberes i llits dels rius». És per això que s’afirma que «de tu depèn que no es perda la vida del riu».

A partir d’ací, unes quantes recomanacions per tenir cura de l’entorn. En este cas del samaruc i del riu com, per exemple, «no alterar el llit del riu removent pedres o xafant les plantes». També et demanen que t’abstingues d’alliberar animals o plantes domèstics en el camp.
579 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!