El nou IES Enric Valor en ús

El dia previst, dilluns 26 de setembre, els vora 600 alumnes i més de 60 professors de l’IES Enric Valor de Pego iniciaven el curs en les noves instal•lacions educatives. No obstant, que s’hagen iniciat les classes, no vol dir que tot estiga perfecte. Entre d’altres encara no s’ha instal•lat el timbre d’avís de canvi de classes. Les dimensions de les noves instal•lacions han permés que, per fi, l’alumnat de 1r i 2n d’ESO estudie a l’institut.
Ahir va ser un gran dia per a l’educació pegolina. Després d’aconseguir el nou Carolina Sala. Ahir s’ocupava el durant tants anys demandat nou IES Enric Valor situat entre els carrers Duanes i Polseguera i el Passeig Michel. Aquest nou centre educatiu es va pressupostar en 6.220.997’23 euros(sense IVA). El projecte s’ha desenvolupat en 13.500 m2 i s’han construït 16 aules per a secundària, 6 per a acollir dos línies de formació professional, un gimnàs, un trinquet, un menjador i l’habitatge dels bidells. Les primeres impressions de l’alumnat, ahir mateix, dia de l’inici de curs a Pego, coincidien a assenyalar la grandària de l’espai.

La realitat del nou centre educatiu de secundària permetrà que, per fi, en aquest curs 2011/2012 l’alumnat de 1r i 2n d’ESO de Pego i les Valls estudien on li toca amb la nova Llei educativa que és un centre de secundària. Així, l’IES Enric Valor comptarà a partir d’ara amb aproximadament 600 alumnes i més de 60 professors, que ahir dilluns, es congregaven a les portes del nou institut, al carrer Polseguera, preparats per a conèixer el seu futur lloc d’estudis. Des de dilluns, al Passeig Michel es poden veure autobusos parats de bon matí i, sobretot, bastants més cotxes aparcats.

El fet que s’haja iniciat el curs escolar a les noves instal•lacions no significa necessàriament que estiga tot completament al seu lloc. Lluïsa Parra, directora de l’IES Enric Valor, desvelava que entre les mancances del centre destaca la falta d’alarma d’avís del canvi de classes, la falta de cobertura de tres o quatre professors i la línia de telèfon fix que, tot i demanar-la a juliol, Telefònica encara no l’ha instal•lada.

Tot i que el material més gros ja estava tot dipositat al nou centre; passades les 10 del matí, encara es podia veure un camió descarregant material fi i a un grup de treballadors d’una empresa de mundances.

Del primer dia destacava Lluïsa Parra que “el professorat, li tocara o no li tocara a les 7:30/8:00 ja estava ací per a acollir l’alumnat” i que eixe alumnat s’estava portant bé, almenys les primeres hores del matí.

Qui també acudia a les 8 del matí per a estar present en eixe històric primer dia de classe al nou IES Enric Valor de Pego era l’alcalde del municipi, Carmelo Ortolà acompanyat, en aquest cas per les regidores d’Educació, l’anterior Elvira Ciurana i l’actual Alicia Siscar. També va ser convidat a acudir qui va ser regidor d’Educació en la primera legislatura del pacte, el valencianista Àngel Sendra qui no va poder acudir per qüestions de feina. Finalment, José Maria Ferrer, regidor d’Urbanisme tampoc es va voler perdre eixe important moment.

L’alcalde de Pego valorava molt positivament l’inici del curs 2011-2012 en el nou centre de secundària de Pego. I assenyalava el fet que la consecució del nou institut ha estat una reivindicació històrica al municipi perquè des de fa anys Pego necessitava unes instal•lacions amb capacitat per a “totes les línies de formació”.

“Hui ja és una realitat allò que es va començar en la legislatura 2003-2007” recordava Ortolà, qui també assenyalava que per a aquell govern una de les prioritats va ser “reivindicar unes mancances d’infrastructures educatives que tenia este poble”. Des de llavors s’han executat tres obres educatives d’envergadura al municipi de Pego. Una aula d’infantil a Rosalia Bondia; el nou Carolina Sala i l’actual nou institut.

El nou institut albergarà tots els cursos d’ESO més altres línies de formació professional com són DIVER i PQPI. En paraules de l’alcalde del municipi, “és un institut que està cobrint, actualment, les necessitats que tenen els xiquets de Pego”.

La impressió de l’actual regidora d’Educació de l’Ajuntament de Pego, Alicia Siscar, era de “gran plaer. Primera perquè Pego té un institut nou […] i segona que tot i els problemes que hi hagut amb les obres, s’ha subsanat tot i l’alumnat només ha tardat uns dies més en iniciar el curs”. Alicia Siscar qualificava les instal•lacions de “xulíssimes” i destacava que el nou centre compta “amb taquilles per a cada alumne”. “Una satisfacció grandíssima”, així resumia el seu sentiment davant el nou institut la regidora d’Educació, un sentiment que feia extensible a la resta de regidors que han estat involucrats en el projecte, Àngel Sendra i Elvira Ciurana.

Reconeixia Alicia Siscar que la primera jornada va estar un poc caòtica, perquè encara queden algunes dependències com secretaria o consergeria per muntar i hi ha presència de caixes de cartró buides a l’entrada, però ho supeditava a la manera en què s’ha iniciat el curs i subratllava que allò important ahir va ser el fet del començament al nou espai.

Amb la posada en marxa del nou institut molta gent es preguntarà que passa amb les instal•lacions que en breu es quedaran buides? Això mateix li preguntava Ràdio Pego ahir a l’alcalde del municipi. Carmelo Ortolà deixava clar que eixes infrastructures pertanyen a la Conselleria d’Educació. És per això que l’Ajuntament de Pego li ha de fer una petició perquè “li cedisca mitjançant un conveni de manteniment o conforme estiga estipulat en estos casos, les infrastructures que suposen el que és l’institut vell”. El següent pas, “una vegada estiga cedit a l’Ajuntament de Pego”, reconeixia Ortolà que “hi ha moltes associacions que volen tindre espais per a poder reunir-se, per a poder tindre les seus activitats i de una forma ordenada és coordinarà la distribució d’espais allí”, concloïa l’alcalde. Recalcava Ortolà que aquest procés duu el seu temps i que el vell institut no és podrà ocupar immediatament.

822 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!