El Nou Centre de Turisme Comarcal ja funciona

El president de la Generalitat va inaugurar ahir l’edifici i va anunciar que la primera pedra del nou hospital es col•locarà a març. Socialistes i populars van tornar a escenificar les seues diferencies en matèria urbanística i turística.

Socialistes i populars no deixen passar ni una oportunitat per a escenificar les seues diferencies en quasi tot. Ahir ho varen fer dos dels seus líders, el president de la Generalitat i l’alcaldessa de Dénia durant la inauguració del nou Centre de Desenvolupament Turístic de la Marina Alta, que deu convertir-se en el motor turístic i gastronòmic de la comarca.

El president del Consell, Francisco Camps, i l’alcaldessa de Dénia, Paqui Viciano, van escenificar ahir la pugna entre ajuntament i govern autonòmic pel model urbanístic local. Ho feren en els seus discursos per a inaugurar el nou CDT, un acte senzill però multitudinari a què van assistir alcaldes de tota la comarca, la consellera de Turisme, Miraculosa Martínez, diputats provincials i autonòmics i el sector turístic comarcal.

El protocol marcava que fora l’alcaldessa qui primer prenguera la paraula en els discursos d’inauguració del nou Centre de Desenvolupament Turístic (CDT) de Dénia. L’alcaldessa va defendre en la seua intervenció el treball que es du a terme des de l’Ajuntament per a «la redefinició del model de desenvolupament urbanístic i turístic», amb una aposta per l’equilibri sostenible».

No és casual que Viciano trauera este assumpte ahir, en la primera visita institucional de Camps a Dénia en els quasi tres anys transcorreguts de mandat. Només un dia abans es coneixia que, aprofitant el tràmit d’aprovació definitiva, la Conselleria de Territori ha afegit la previsió de construcció de 5.000 vivendes més al projecte de Pla de Mínims aprovat per l’Ajuntament, a més de deixar la porta oberta a la construcció de prop de 16.000 vivendes més de l’antiga homologació dels Marines, a la que s’oposa el govern local.

Els escassos deu segons que va tardar a prendre el relleu de Viciano enfront del micròfon és el temps que es va demorar Camps per a contraposar a la visió de l’alcaldessa la defensa del model urbanístic i turístic de la Comunitat. «Som conscients que alguns critiquen el nostre model turístic i tenim l’obligació de defendre la nostra forma de ser i la nostra forma de progressar i prosperar», va indicar. Per al president del Consell, la validesa d’aquest model està plenament provada, i va assenyalar que la Generalitat seguirà «invertint en infraestructures perquè esta indústria turística creixca per als milers i milers de persones que ens visiten cada any». Durant la visita, el president de la Generalitat va comunicar a l’alcaldessa que tornarà en un mes per a col•locar la primera pedra del nou hospital.

El nou CDT de Dénia ha sigut possible gràcies a una inversió de més de 7,3 milions d’euros i disposa d’una superfície útil de 3.584 m2 en tres altures. L’edifici ha sigut dissenyat tenint en compte l’optimització del consum energètic i el respecte pel medi ambient, i s’han eliminat totes les barreres arquitectòniques.

El CDT de Dénia va iniciar la seua activitat en 1996, en la seua anterior ubicació. El centre imparteix formació contínua i ocupacional, dirigida al col•lectiu de professionals del sector turístic. El passat any, el CDT de Dénia va realitzar 64 cursos, dels que es van beneficiar 975 professionals.
257 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!