El Museu d’Art de Pego inaugura dos mostres pictòriques

Una col•lectiva del grup Maniak Monkis titulada ‘Del mono al robot pasando por… Audrey Hepburn’ i l’altra dual que mostra els treballs de Lola Wonderfull. La inauguració de les mostres és a les 8 de la vesprada. Les exposicions estaran visibles fins el 24 d’abril, de dilluns a dissabte de 18 a 20 hores.
Avui divendres s’inaugura al Centre d’Exposicions Museu d’Art de Pego l’exposició col•lectiva dels Maniak Monkis titulada ‘Del mono al robot, pasando por… Audrey Hepburn’. Maniak Monkis és un grup de joves artistes que han compartit estudis de Belles Arts a la Universitat Politècnica de València i que es va originar l’any 2001. Maniak Monkis està composat per Miguel Delicado Villar, Àlex Galcerà Navarro, Ivan Gallego Fenollar, Jordi Machi Puchades, Lucía Martínez Parra i Mari Server Arbona.

El títol de la mostra que han decidit exposar ‘Del mono al robot pasando por… Audrey Hepburn’, com explicava Lucía Martínez, agafa el nom de l’obra que centralitza l’exposició, un gran retaule realitzat en tres dies pels sis artistes. I és que remarcava Lucía que “el més característic [d’aquesta exposició] és que totes les obres són col•lectives i hi ha tres parts dins de l’exposició”. La més innovadora d’elles és, potser la primera, ja que com explicava Lucía Martínez, “són quadres processals, on el que importa més és tot el procés dels quadres en el que hi ha set passos”, cada pas correspon a la intervenció d’un dels artistes del grup, és en paraules de la pegolina Mari Server, com el joc infantil del telèfon boig, que acaba deformant el missatge inicial.

Això és el que es podrà veure a la planta baixa del Museu d’Art. A la primera planta es podran contemplar alguns dels treballs de Lola Wonderfull, que és una innovadora empresa de nou art decoratiu creada per dos de les components dels Maniaks Monkis, més concretament per les dos dones que hi ha al grup, Lucía Martínez Parra i la pegolina Mari Server Arbona. La idea ja té temps, però, confessava Mari Server que “se’ns va ocórrer recuperar la marca Lola Wonderfull fa tres mesos”. Aquesta seria, la part més comercial del seu art.

Lola Wonderfull està “experimentat”, però té la seua base pictòrica en el kitch i els colors cridaners; aquesta circumstància, no obstant, no impedeix que Lola Wonderfull es puga moure, intuïtivament i eficaç, per la seriositat del gris o el marró per a crear allò que el client demande.

Els treballs de Lola Wonderfull, com els dels Maniak Monkis, són col•lectius, en el primer cas, la dualitat artística és imprescindible i complementària. De fet, Mari i Lucia confessaven que “no fem res individualment” i és que asseguren que la unió d’una “mínima” i una “recarregadora”, “produeix coses que no són ni una cosa ni una altra i queden millor que si ho fem separat”.

L’audiència ho podrà comprovar a partir de les 8 d’aquesta vesprada, moment en què s’inaugura la mostra que estarà exposada fins el dissabte, 24 d’abril. ‘Del mono al robot pasando por… Audrey Hepburn’ i Lola Wonderfull es podrà visitar de dilluns a dissabte de 18 a 20 hores.


658 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!