El ministeri descarta fer la desalinitzadora de Dénia en les Tres Torres i retarda el projecte


El Ministeri de Medi Ambient i l’empresa pública Acuamed han canviat de plans. Els terrenys ubicats entre la carretera d’Ondara i la finca de Les Tres Torres no albergaran la futura planta desalinitzadora de Dénia, com estava previst, i el ministeri ja se l’ha comunicat a l’ajuntament. El terreny ubicat junt a la potabilitzadora de racons torna a estar entre els ventalls de possibilitats.

En el passat mes de gener, l’exposició pública del projecte ministerial en la seu de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHJ) permetia conèixer quina era la ubicació, en principi definitiva, triada per Medi Ambient i Acuamed. No obstant, les al•legacions presentades han portat al ministeri a canviar de plans, i tot apunta que això significarà un retard en la tramitació del projecte.

Definitivament els terrenys ubicats junt amb les Tres Torres no albergaran les instal•lacions, com estava previst. Ja que l’al•legació presentada pels propietaris de la finca triada pel ministeri és la causa del canvi de plans de Medi Ambient. Ara l’ajuntament de Dénia haurà de proposar al ministeri noves alternatives d’ubicació per a la desalinitzadora. De fet, va dir, «ja estem buscant» terrenys per a tal fi.

La desalinitzadora impulsada pel Ministeri de Medi Ambient és el gran projecte de la ciutat en el futur immediat, tant pel seu elevat cost econòmic com per les limitacions de recursos hídrics potables que pateix la capital de la Marina Alta. El projecte de la desalinitzadora en les Tres Torres, junt amb la carretera d’Ondara, preveia que les instal•lacions es construirien en una parcel•la d’uns 10.000 metres quadrats. La distància des d’eixos terrenys al mar, pròxima als 3 quilòmetres, obligava a tendir canalitzacions des d’allí fins el port, ja que des de l’escullera nord estava previst que es duguera a terme l’arreplega de l’aigua marina i l’abocament de la salmorra de rebuig.429 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!