“El mediambient no és sols una oportunitat, és una necessitat i una obligació”

Aquestes eren paraules textuals de Juan Valea, cap de l’àrea de comerç de la direcció general de comerç i consum, durant la inauguració, ahir, del curs ‘Gestió Mediambiental del Comerç’ que va tenir lloc a la Casa de Cultura de Pego. L’objectiu de la Xarxa AFIC és prestar serveis de qualitat que siguen un valor afegit per als propis comerciants. Ahir es va donar el tret de sortida al curs que ha organitzat l’oficina de la Xarxa AFIC de Creama-Pego amb la col•laboració de la Direcció General de Comerç i Consum i l’ajuntament de Pego, ‘Gestió Mediambiental del Comerç’ que està destinat als tècnics de comerç de la Xarxa AFIC de tota la Comunitat Valenciana. El curs, amb una durada total de 100 hores, consta de 3 sessions presencials i la d’ahir va ser la primera de totes, la que va posar les bases del que serà aquest curs que té com a objectiu prestar serveis de qualitat que siguen un valor afegit per als propis comerciants a través de l’assessorament dels tècnics. La resta del curs es realitzarà a través d’internet.

“Crec que des de ja fa temps estem molt conscienciats en el que és el mediambient i en totes les àrees i des de tots els punts ens afecta tant individualment com col•lectiva” assegurava la regidora de Comerç, la socialista Pepa Sendra, en la inauguració del curs i alhora, en aquesta intervenció donava les gràcies a la Xarxa AFIC “perquè ens done a tot el món la possibilitat, a través d’este curs, de poder conscienciejar-nos tots un poc més i saber ajudar, en tot moment, a les persones que acudeisquen a nosaltres demandant, per a qualsevol activitat, ajuda i donar-los el nostre recolzament i el nostre punt de vista, des d’ací.”

“Esperit de col•laboració, buscar aliances entre els municipis de la Xarxa AFIC” amb l’objectiu de prestar serveis de qualitat, és el que va exposar el cap de l’àrea de Comerç de la Direcció General de Comerç i Consum, Juan Valea en la seua intervenció. A més va detallar que “tenim en compte que hem de tocar les distintes sensibilitats i oportunitats que se’ns ofereixen des del punt de vista del que és la gestió comercial i tot el seu entorn. Des d’eixe punt de vista el mediambient no és només una oportunitat, sinó que és una necessitat i una obligació a atendre”.

Una altra idea que va llançar el cap de l’àrea de Comerç de la Direcció General de Comerç i Consum, “que la inversió en capital humà és una qüestió fonamental i que tenir uns tècnics ben formats va a ser un èxit o no de les polítiques que desenvolupem amb l’administració local.” I abans de finalitzar va destacar que en arribar a Pego es va adonar que “Els esforços que anem cometent, van notant-se, com el soterrament dels residus o les perilles de baix consum, signes de què les mesures mediambientals van calant en la conscienciació municipal”.

L’alcalde del municipi, l’independent Carmelo Ortolà, va aclarir que el terme Medi Ambient és molt ampli i té una vinculació directa amb les persones. Alhora va assegurar que a Pego “està sofrint i ha fet un esforç per a mantenir el mediambient, tot i que no ho parega” i va posar com a exemple, la marjal i la protecció de les muntanyes a partir de determinades quotes d’altura. El que, continuava afirmant Ortolà, “suposa una garantia de conservar el patrimoni per als nostres fills.”

37 són els participants que han confirmat la seua assistència a aquest curs específic de “Gestió Mediambiental aplicada al Comerç” vinguts des de Benicarló, passant per Alaquàs, Algemesí, Carlet, Guardamar del Segura, Moraira, Sant Vicent del Raspeig o Pilar de l’Horadada.


379 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!