El llibret de la Falla La Font gira al voltant dels seus 60 anys d’història

De fet a la seua portada es recullen els elements més característics de la falla. A més, este compta enguany amb un company, un CD amb un recull fotogràfic que fa repàs per les sis dècades d’història. Entre les col·laboracions literàries d’enguany, el llibret compta amb Alfred Sala, Elvira Cambrils i la veterana fallera Rosa Sastre.
Es podria dir que la presentació del llibret de la Falla La Font de divendres passat obri el camí d’una setmana que va apropant-se al món d’esplendor de la festa i que, a mesura que ho fa, va incrementant els actes fallers que culminaran el dimarts, 19 de març.

La presentació de divendres va tenir un rerefons important per als fallers i les falleres de La Font. Enguany es complixen 60 anys del naixement de la Falla i ho celebren fent homenatge al seus inicis. El presentador de l’acte, Miguel, ja apuntava que “enguany és un any molt especial per a la falla”.
El moment “especial” que suposa complir 60 anys presidint la Falla La Font, el verbalitzava el seu president, qui deixava de banda les supersticions. No s’oblidava de recordar que les portes del casal estan obertes a tot el món i convidava a gaudir de la festa a tot el poble.
La portada del llibret recull elements característics i mítics de la Falla La Font. Enrique, explicava el significat de cadascun d’ells. D’una banda, el bombo que porta escrit ‘Falleros del Regueró. Any 1953’ i que´, segons relatava Enrique, duu eixa inscripció perquè és allí on es va fundar la Falla. Un any més tard, el 1954, canvia de nom, passa a ser Falla Sant Josep. A la portada del llibre també aparaixen dos plats que són els que l’any 55 van rebre els fallers i les falleres com a record. Poc després ja es passaria a Falla La Font.
La Falla conserva molts arcaismes valencians al seu sí, però com comprovàvem a la presentació del llibret de la Falla La Font, també s’actualitza, almenys pel que respecta a les relacions amb el públic utilitzant les noves tecnologies. Miguel explicava que actualment disposa de facebook, blogspot, web i twitter.

Natalia Morera Sendra, la Fallera Major de la Falla La Font prenia la paraula per assegurar que “este llibret faller és una de les coses que romandrà en la meu memòria fallera d’un any ple d’emocions i alegries”.
El president infantil de la Falla La Font, també mostrava la seua emoció per ostentar el càrrec en un any d’aniversari gros.
Andrea Arbona Cardona, la Fallera Major Infantil expressava el seu orgull per la comissió a la que pertany i desitjava que tots els actes fallers siguen exitosos.
La Falla La Font enguany ha editat el llibre faller i també un CD que conté un recull fotogràfic exhaustiu “perquè eixes fotografies signifiquen molt en la història de la falla”, explicava Miguel i no volien exclouren cap. L’adquisió del CD té un cost de 5 euros per poder sufragar els costos.517 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!