El Govern obri una nova línia d’ajudes de 20 milions per als municipis afectats per la riuada

Aquesta nova línia d’ajudes, anunciada per la Secretària d’Estat de Cooperació, Leire Pajín, als alcaldes de les poblacions de la Marina Alta, està destinada a repara infrastructures i béns afectats de titularitat municipal. El Govern ha aprovat una altra partida d’ajudes per un import de 20 milions d’euros per als municipis del País Valencià afectats per les inundacions del passat 12 d’octubre. La mesura va ser anunciada ahir per la Secretària d’Estat de Cooperació, Leire Pajín, durant una reunió, celebrada ahir de vesprada a la Subdelegació del govern a Alacant, amb els alcaldes de les poblacions de la Marina Alta que en major grau van patir les conseqüències de la riuada. A la trobada van assistir una vintena de regidors, entre ells, l’alcalde de Pego, Carmelo Ortolà i el regidor d’Agricultura, Andreu Dominguis, a més dels representants de les localitats més afectades, El Verger, Els Poblets, Beniarbeig, Calp i Xàbia.

Pajín va destacar que este nou paquet d’ajudes del Govern, que els Ajuntaments hauran de tramitar a través de la Diputació d’Alacant i la Subdelegació del Govern, hauran de completar-se amb una aportació semblant de la resta d’administracions. “El nou decret d’ajudes ve a ratificar el compromís del Govern, tot just ocórrer el desastre, per a reparar els danys”, va explicar.

La finalitat d’aquesta nova línia d’ajudes va dirigida, exclusivament, a projectes relatius a obres de reparació o restitució d’infrastructures, equipaments, instal•lacions i serveis de titularitat municipal i de les mancomunitats, a més de la xarxa viària de les diputacions provincials afectades. Una de les qüestions que es va destacar durant eixa reunió que va tenir lloc ahir de vesprada és que el Govern subvencionarà fins a un 50% dels costos de restauració dels béns municipals afectats, així com infrastructures viàries de la Diputació, asseguren fonts municipals.

D’altra banda, també es va tractar el tema de les possibles ajudes als agricultors que han vist afectades les seues propietats agrícoles. Des de la subdelegació de govern al respecte es va informar que des del Ministeri d’Agricultura s’està preparant una sèrie d’ajudes per a les Comunitats de Regants i les Associacions d’Agricultors. Les ajudes individualitzades, a llauradors particulars, els representants governamentals van deixar clar que és competència de cada comunitat autònoma, en el cas valencià de la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació.

La representant del Govern socialista va assenyalar que estos 20 milions se sumen a altres quantitats, en total 77 milions d’euros, aportades ja pels distints ministeris del Govern socialista. En este apartat, Pajín va destacar els 24 milions del Ministeri de Medi Ambient destinats a la reparació dels danys que les intenses pluges van provocar en el litoral dels municipis costaners de La Marina, especialment Calp i Xàbia.

La Secretària d’Estat va indicar que, a més d’estes ajudes, el Govern també ha destinat altres partides, encara per quantificar (els expedients no estan conclosos), per a reparar els danys urgents. Per esta via, tramitada a través del Ministeri de l’Interior, s’han presentat 3.647 sol•licituds, de les quals 1.246 corresponen a danys en infrastructures agrícoles.

Els terminis que té l’Ajuntament de Pego per a presentar la documentació complementària a la ja presentada en el seu moment per a poder accedir a estes ajudes, destinades a la reparació d’infrastructures i béns afectats de titularitat municipal, és de dos mesos des de la publicació de l’orde en el BOE.441 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!