El Govern eleva a un milió la partida per al tren a l’espera del conveni amb València

La negociació mantinguda entre els grups parlamentaris d’ERC i el PSOE en el Congrés dels Diputats ha permès que El Govern espanyol accepte la inclusió en els pressupostos de l’Estat de 2007 d’una partida d’un milió d’euros per a les obres del tren Gandia-Dénia. Suposa la inversió més forta dels darrers deu anys.
Fonts d’Esquerra Republicana del País Valencià (ERPV), formació integrada en ERC, han anunciat l’augment a un milió d’euros per a realitzar l´enllaç ferroviari entre Dénia i Gandia. La inversió encara és insuficient però suposa un bot qualitatiu en les quantitats que en els darrers 12 anys han programat els governs del PP d’Aznar i el de Zapatero del PSOE. Malgrat això, la iniciativa té el seu significat perquè el milió d’euros, la meitat per al tram a la província de València i l’altra meitat per al d’Alacant, figurarà en el pressupost de l’Estat sota el concepte de Projecte Constructiu i no Informatiu, la qual cosa suposa el pas previ a la licitació de les obres.

Així i tot, és sabut que eixa actuació segueix congelada a l’espera que el Ministeri de Foment i la Generalitat Valenciana signen el conveni de col•laboració que van anunciar fa diversos mesos i que, segons va revelar el conseller d’Infraestructures, José Ramón García Antón, deixarà en mans de l’Administració autonòmica l’execució de la via fèrria entre les capitals de la Safor i la Marina Alta a canvi que l’Estat es faça càrrec de la modernització i millora integral de la línia que comunica les ciutats de Xàtiva i Alcoi.

Els alcaldes de les ciutats afectades pel traçat, fonamentalment Gandia, Oliva i Dénia, ja van expressar en el seu dia el desig que el conveni entre les dos administracions es realitze perquè a partir d’eixe moment sabran a qui reclamar que les obres s’executen sense dilació.

D’altra banda, la negociació entre ERC i PSOE en el Congrés dels Diputats no ha permès aconseguir acords sobre altres qüestions. El Govern espanyol ha rebutjat les propostes dels republicans de convertir en gratuïta l’autopista AP-7, el desdoblament de la via fèrria entre Gandia i Cullera, la restauració del castell de Bairén o la millora del projecte que la Confederació Hidrogràfica del Xúquer ha presentat per a evitar inundacions i millorar el drenatge en la rambla de la Gallinera.

455 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!