El foc posa el punt i seguit a les falles 2006


La Falla de la Font va guanyar quasi tots els premis, el que va crear gran malestar en la Falla del Convent.

Les falles 2006 ja són història i encara que hui és dia de descans i reflexió per a molts fallers i falleres, les comissions ja han començat a pensar en el proper exercici. De les darreres falles hi ha que destacar el monument fet pels alumnes del Creama, la bona relació entre les comissions, l’esforç i la continuïtat de Plaça i Natzarè, el creixement de Convent, que després de 10 anys és consolida com una comissió amb molt futur i amb un gran present i l’hegemonia de La Font, tot i que les diferències entre les comissions cada vegada són més estretes.

El dissabte és va iniciar amb la presència de les Falleres Majors de Pego al camp del Cervantes, per a fer la treta d’honor. Després s’iniciava l’ofrena que va anar acompanyada de polsimet. Les distintes comissions es van posar les seues millors gales per a rendir honors. Poc a poc, la plaça de l’ajuntament anava omplint-se de públic i de fallers que esperaven el resultat del jurat.

No obstant, la lectura de l’acta encara es va retardar més de mig hora ja que el jurat es va equivocar a l’hora de puntuar els monuments infantils, ja que no constava el del convent i en canvi apareixia puntuat el de Plaça i Natzarè que no tenia monument infantil. Des de la Junta Local Fallera es va contactar amb els membres del jurat per a que aclariren l’embolic.

Enguany sols dos persones han format part del jurat de falles ja que la resta d’integrants es van veure afectats per la mort en accident de Fernando Marí, un faller de Dénia i no van poder desplaçar-se a Pego. Esta situació encara va igualar més la votació dels monuments de Convent i La Font. De fet sols dos punts van separar el primer premi de la falla gran i uns pocs mes el del monument infantil. El jurat va recomanar que el proper any es separe la critica local, que enguany ha estat molta i de gran nivell, de l’enginy dels monuments. Així ho va esposar el president de la Junta, Fernando Alemany, mentre que el regidor de Festes, Pau Folqués també es va mostrar partidari de realitzar el canvi.

La Font es va emportar, a banda dels dos primers premis de falles, el de millor ofrena, presentació i també el de llibret. Des de la falla Convent es va suportar estoicament els resultats del jurats, i es va felicitar als guanyadors, tot i que les cares dels fallers i falleres donaven a entendre que la processó anava per dins. En arribar al seu districte, els fallers i les falleres del Convent van col•locar els banderins cap avall, en protesta pel resultat de falles. Enguany la comissió ha realitzat un gran esforç en el seu X aniversari i aspiraven a emportar-se algun premi important.

Pocs minuts després d’entregar-se els premis, tant Plaça i Natzarè com La Font van visitar el casal del Convent. La música, la pólvora i la germanor es van imposar al resultat del jurat i les tres comissions van fer balanç del resultat. Més tard, La Font va celebrar el seu triomf a la càbila de La Gamba. Per la nit hi havia diverses actuacions tant en el convent com en la Font. Escoltem ara la rebuda del convent a la resta de comissions el passat dissabte per la nit.

S’acaba un exercici faller i ara comença un nou temps de reflexió per a mantenir l’esperit i la il•lusió entre tots els fallers i falleres, a més d’intentar que el poble participe més activament de la festa. El foc dels diferents monuments ha donat ja pas a les falles del 2007.

280 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!