El fiscal demana 5 anys de presó per a Pascual per agressió a funcionari públic i lesions

Els fets es remunten a 2001, quan Carlos Pascual era alcalde del municipi, i després d´una forta discussió amb el cap de Policia Local d´aleshores, suposadament, va tirar a aquest escales avall. La Fiscalia l´acusa dels delictes d´atemptat a funcionari públic i lesions perquè el cap de policia va patir una fractura en un dit, va requerir l’ús d’un collaret i va estar 141 dies incapacitat a conseqüència de la caiguda. D´altra banda, ahir Pascual no va acudir a declarar al jutjat de Dénia al respecte d´una demanda particular sobre el PAI Verdales al•legant malaltia. Diverses qüestions són les que ens obliguen a detenir-nos en aquest informatiu en els jutjats de Dénia. Ahir, a última hora de la vesprada es coneixia que la Fiscalia acusa Carlos Pascual dels delictes d’atemptat a funcionari públic i lesions, segons l´escrit d´acusació. Els fets es remunten al 22 de gener del 2001, quan Carlos Pascual es trobava despatxant amb el cap de la Policia Local. La matinada anterior a eixe moment havien aparegut diverses octavetes i pintades en els carrers en contra de l´alcalde.

Sembla ser que durant eixa posada al dia amb el cap de Policia, Pascual va recriminar el que els agents municipals no hagueren pogut identificar els responsables de les desqualificacions personals. Suposadament, durant eixa intervenció el polític va començar a dir-li que els policies locals eren uns «inútils», «ineptes» i «imbècils» i que el cap era «el més inútil de tots».

Els crits de Pascual, suposadament, van començar a pujar de to i aquest va començar a exigir al cap policial que se n’anara del seu despatx perquè no el volia ni veure, i el va traure pel braç al corredor mentre continuava cridant-li. Malgrat que el policia li va demanar que es tranquil•litzés, l’exprimer edil va acabar empentat-lo el que va provocar que el funcionari caigués per les escales d’esquena i rodara fins al primer replanell. A conseqüència de la caiguada el cap va patir una factura en un dit, va requerir l’ús d’un collaret i va estar 141 dies incapacitat.

Davant la denúncia d´aquests fets, el fiscal demana tres anys i sis mesos per atemptat a funcionari públic i un any i sis mesos més per les lesions, el que suma un total cinc anys de presó, així com una indemnització de 12.000 euros. La celebració d’este nou judici s’ha assenyalat per a finals del pròxim mes de març.

D´altra banda, i sense deixar els jutjats, ahir havien de declarar en referència a un contenciós-administratiu interposat per un veí afectat pel Pla d´Actuació Integrada de Verdales aprovat durant el 2002 , l´exalcalde, Carlos Pascual i l´actual primer edil, Carmelo Ortolà. Per raons de salut, Pascual no va acudir als jutjats, en el seu lloc es va personar Maite Ferrándiz per a justificar aquesta absència.

El que si que va acudir al judici va ser Ortolà, com a màxim representant de l´Ajuntament en aquests moments, perquè el contenciós està presentat contra el Consistori per ser l´agent urbanitzador del projecte. Així mateix, tot i que el PAI va estar aprovat al 2002, s´ha executat majorment durant aquesta legislatura i és per això que han de declarar l´alcalde en 2002 i en l´actualitat.

El contenciós contra l’Ajuntament el va presentar un dels principals propietaris de terrenys de la zona al considerar ‘‘irregular” el repartiment dels costos d’urbanització de la zona i els drets d’edificabilitat, a més de la reparcel•lació. L’adjudicació es va realitzar per 4,18 milions d’euros, amb la qual cosa els 70 veïns de la zona van haver de pagar una quota mitjana de 52 euros per metre quadrat. El pla afecta 128.238 metres quadrats, dels quals 80.355 han quedat com edificables i 31.000 són dotacionals.

Per últim, també ahir es coneixia que fonts judicials van confirmar que l’exprimer edil ha demanat a l’Audiència d´Alacant que suspenga el seu ingrés a la presó. Entre els motius que al•lega estan raons humanitàries, problemes de salut i a més es recorda que la defensa jurídica de Pascual ha realitzat altres dos accions encaminades sempre que l´exalcalde no acabe a la presó: ha demanat l’empara al Tribunal Constitucional i ha reclamat l’indult al Govern.

Finalment, en el recurs presentat davant de l’Audiència d’Alacant addueix també que el pagament de les indemnitzacions està garantit.Qüestió, no obstant, un tant espinosa ja que l’Ajuntament de Pego, en l’actualitat governat per PP, BNV i PSPV, no ha inclòs eixos pagaments en el seu pressupost d’enguany i ha advertit que abans espera que la Conselleria de Territori invertisca en el parc natural de la Marjal. No obstant, la petició es traslladarà a les parts perquè es pronuncien, encara que fonts judicials van assenyalar que la sigantura de l’execució de la sentència podria continuar sent imminent, tot i que no es concreta cap data. Les mateixes fonts han apuntat que este acte tampoc suposarà l’ingrés immediat de Pascual a la presó, ja que abans s’intentarà fer efectiu el pagament de les esmentades indemnitzacions, 1,2 milions d´euros.
611 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!