El Festival Homenatge a Michel d’aquesta nit tanca la sèrie d’activitats municipals per a recordar-lo

La veu inconfusible de Michel tornarà a sonar, a través de les veus dels amics d’escenari, aquesta nit al Poliesportiu Municipal de Pego, a partir de les 10 de la nit. Les 1.500 invitacions s’han esgotat, tot i que des de la Regidoria de Cultura es convida a tothom que vullga gaudir de l’espectacle a assistir-hi, ja que l’entrada és gratuïta.
La veu profunda i inconfusible de Michel, tornarà a enlairar-se aquesta nit a Pego. A través d’altres veus, d’amics i amigues d’escenari, de concerts i festivals, Michel reviurà i durant al voltant de dos hores i mitja, el seu esperit sobrevolarà el seu poble natal per deixar un estel que es recordarà per sempre.

L’Ajuntament de Pego fa dos anys que va plantejar rendir homenatge a Michel, a Miguel Samper Peiró o Fulleraca, un dels artistes més internacionals que ha nascut a Pego. Així, els diferents projectes que s’han anat desenvolupant a Pego per tal de recordar-lo i posar en valor la seua figura, van estar projectats per a què el mateix Michel hi participara d’alguna manera. I és que com assenyalava la regidora de Cultura, la independent Elvira Ciurana, “trobe jo que els homenatges s’han de fer en vida, conforme li ho vam comentar –a Michel-, però desgraciadament no va poder ser”. Per tant, el motiu principal per a realitzar no només el Festival Homenatge que aquesta nit tindrà lloc al poliesportiu municipal, sinó també el posar el seu nou al que era Passeig del Clot i publicar la seua biografia responen a què “ell ha sigut un personatge a part de cantant, escultor, pintor, bona persona, humà, una persona molt senzilla i trobe –expressava Ciurana- que tot Ajuntament que té una artista en el seu poble té el deute amb el personatge de fer-li un homenatge”.

Reconeixia la regidora de Cultura que durant un temps, després de la mort de Michel, l’Ajuntament es va quedar “un poc com congelats […] perquè clar, la il•lusió la teníem en ell, i ell al no estar, va ser com si a les coses se’ls apagara la llum”. No obstant, l’empenta rebuda per part dels familiars, admetia Elvira Ciurana, “ens va animar a què continuàrem perquè este homenatge a Michel li va fer molta il•lusió, agafant un poc més d’alegria en els seus últims dies de vida”.

Com hem dit, aquesta nit tindrà lloc el que es podria denominar el clímax de la sèrie d’activitats que s’han realitzat per a recordar Michel. Primer va ser el canvi de nom del Passeig del Clot per Passeig de Miguel Samper Peiró, Michel, “una zona escolar, esportiva i freqüentada per la gent jove, que així es podrà enrecordar d’ell”, apuntava la regidora de cultura. Després va venir la presentació de la biografia de l’artista pegolí, ‘Michel. La voz que desgarró el telón de acero’, escrita per Joan Miquel Almela, actual arxiver municipal, “on s’explica tot, la seua vida artística, com era ell, l’entorn familiar, entre d’altres aspectes”, resumia la independent Elvira Ciurana.

Per últim, el Festival Homenatge d’aquesta nit on actuaran Luís Alberto, Jaume Dominguis, Paco Cadell, Dova, Toni Val, César Carbayo, Cristina, de Los Stops; José Luís Trapero, Bernardino, cantant de l’orquestra Serenade; Helena Bianco, de Los Mismos; Julián Granador i Yaco Lara. Artistes “que han vingut desinteressadament perquè van ser amics i amigues de Michel”, explicava l’edil de cultura, que aprofitava l’avinentesa per tal d’agrair-los la seua participació “perquè han fet que este festival siga molt més fàcil i puguem aquesta nit gaudir de Michel i tindre’l en la nostra memòria i en el nostre record”.

Les 1.500 invitacions amb dret a cadira fa quasi dues setmanes que es van esgotar, el que confirma l’estima que el poble de Pego tenia per Michel. Confessava Ciurana que la primera idea va ser realitzar el festival al Teatre Municipal però van trobar “que el Teatre anava a quedar-se menut” i encertaren; per això la tria del Poliesportiu Municipal. Aclaria Elvira Ciurana que “pot entrar tota la gent que vulga, però a partir de les 21’50 hores”. A partir de les 21 hores serà el torn d’entrada “per a les persones que tenen invitació”.

Des de fa un any, aproximadament, que s’està preparant aquest Festival Homenatge a Michel, una feina de la que majorment s’ha encarregat Joan Miquel Almela, arxiver municipal i al que la regidora de Cultura li agraïa la seua dedicació i esforç perquè tot isca a la perfecció. Ciurana també aprofitava el moment per a agrair la participació de la gent que ha col•laborat “per a què puga eixir este festival i la biografia”.

Per últim la regidora de Cultura desitjava una nit tranquil•la meteorològicament parlant i “que tota la gent puga gaudir d’este festival homenatge i que se’ns quede el record de Michel per a sempre”.
421 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!