El Festifang sona un dia de pluja per recordar la mobilització solidària amb els damnificats de la riuada d’octubre

Dissabte plovia i l’acte que havia de celebrar-se a l’aire lliure va ser acollit per l’Agrupació Musical del Verger en el seu auditori, allí vora 90 joves músics que formen part de la Banda de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana va concloure oficialment la campanya d’arreplegada de fons per a ajudar els damnificats per la riuada de l’octubre passat. Tot i això encara queden concerts i activitats per a tancar-la del tot extraoficialment. De moment, però, s’han arreplegat 11.700 euros. Dissabte passat, 10 de maig, va ser la data elegida per celebrar el Festifang el festival solidari amb els damnificats per les pluges d’octubre de 2007 que organitzava la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana com a conclusió d’una intensa campanya de concerts solidaris per els diferents pobles del País Valencià. L’acte estava programat a l’aire lliure però la pluja va fer acte de presència per a mantenir més viu, si cal, el motiu del concert que va tenir lloc al Verger. Les circumstàncies van obligar a canviar els plans i l’Auditori de l’Agrupació Musical del Verger va acollir a la Banda de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, que amb una representació d’aproximadament 90 joves músics va omplir l’escenari.

El presentador de l’acte, Octavio Hernández, va recordar el “motiu solidari” del concert que concloïa una campanya en la que han participat “les quasi 600 bandes de música” de tot el País Valencià que es van “mobilitzar amb la seua música i en les seues accions per a ajudar a una comarca” que havia patit una enorme inundació”.

El Festifang va tenir importants convidats que se van retrobar després de set mesos. Representants de Protecció Civil, el cos de Bombers comarcal, la Guàrdia Civil, la Policia Local, la Unitat Militar d’Emergències van assistir a l’acte. Tots ells van participar en les tasques de neteja i recuperació dels pobles afectats pels desbordaments del riu Girona, del Gorgos i dels barrancs del Quisi i del Pou Roig a Calp. Especialment els veïns van agrair les actuacions dutes a terme a Calp, Beniarbeig, El Verger i Els Poblets, on l’impacte de la tromba i les seues conseqüències van ser majors.

La Banda de la Federació va interpretar un repertori compost per cinc obres dels compositors Juan B. Cabanilles, Amant Blanquer, Rafael Mullor i Teo Aparicio-Barberán, l’encarregat, aquest últim, de dirigir als músics.

Abans de començar la segona part del concert la Federació de Societats Musicals van donar un txec amb 11.700 euros a l’alcalde de El Verger com a representant dels pobles de la comarca afectats, diners aquests que són una part del que s’ha recollit en els diferents concerts que han tingut lloc al llarg i ampli del territori i que encara no han acabat. Ja que encara hi ha alguns pendents de realitzar el que farà, de segur, augmentar la xifra. A la que també s’haurà de sumar, entre d’altres, la quantitat que es traga de la venda de la litografia creada per a l’ocasió.492 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!