El Director General d’Esports certifica la necessitat d’una modernització de les instal·lacions esportives de Pego

En la seua visita a la cloenda del I Campus de Bàsquet a Pego, Josep Miquel Moya, va tenir temps de comprovar l’estat d’algunes de les instal·lacions esportives amb què compta Pego com les pistes d’atletisme del Pujol o les instal·lacions de La Trilladora. Moya va observar pocs pobles amb la població de Pego tenen tanta infraestructura esportiva, «el problema és que han obeït a una mala planificació perquè estan excessivament disperses».
Durant la visita a Pego per a presenciar la cloenda del I Campus de Bàsquet a Pego, el Director General d’Esports, Josep Miquel Moya, va tenir temps de conèixer algunes de les instal·lacions esportives de la localitat acompanyat per l’alcalde, Enrique Moll. Així, va visitar La Trilladora i les pistes d’atletisme del Pujol per poder avaluar la situació esportiva pegolina. L’alcalde va informar que, en realitat, es tractava de la continuació d’una visita prèvia que van realitzar el regidor d’Esports, Raül Tamarit i ell mateix a València, per tractar, justament d’això, de les infraestructures esportives pegolines i de la possibilitat de modernitzar-les.




Després del recorregut, la impressió de l’alcalde ha estat que el Director General d’Esports ha pogut comprovar que Pego compta amb «una infraestructura molt bona, però, que està abandonada, que necessita ser remodelada, modernitzar-se». El problema, exposava Enrique Moll és que «ni la Generalitat té diners, ni l’Ajuntament té diners com per a fer estes despeses».




Així mateix, Enrique Moll va anunciar que li va traslladar «alguns projectes nous que tenim en ment que li han paregut prou interessants». Especialment un d’ells que podria ser «subvencionable per les noves directrius de la Generalitat». Es tracta, avançava l’alcalde, «d’un projecte que pretén unir el Parc Natural de la Marjal amb la població de Pego a través d’una via ja existent i que és transitable a peu» amb la intenció que «la gent puga deixar-se el cotxe a Pego i anar a la Marjal caminant i gaudir del nostre parc natural que, al cap i a la fi, el que hem de fer és posar-lo en valor perquè la gent el gaudisca i el valore en la seua mesura». És per això que des de l’Ajuntament, assegurava l’alcalde, «anem a intentar col·laborar amb la Generalitat per a millorar les nostres instal·lacions».




En acabar de conèixer les instal·lacions esportives, el Pujol i La Trilladora, i tenint en compte que primer s’havia aturat a la piscina coberta i després al pavelló ‘Ausiàs March’, assegurava el Director General d’Esports que «no hi haurà molts pobles com Pego, pel volum poblacional, que compten amb tantes instal·lacions esportives». La dispersió d’infraestructures va ser assenyalat com un problema per Moya que va indicar que estes «han obeït a una mala planificació perquè estan excessivament disperses». Afegia que a més estan «decadents». És per això que apuntava el Director General que «necessiten d’un impuls i d’un arranjament, d’una modernització perquè la pràctica esportiva s’ha de treballar en paràmetres de qualitat», sentenciava.




L’objectiu de la Conselleria d’Esports és, «des del primer dia, el foment de l’esport base i de l’esport escolar i, evidentment, per això també calen bones instal·lacions» explicava Josep Miquel Moya qui lamentava sense pels a la llengua la situació en què es troba la Generalitat. «Malauradament la nostra capacitat d’intervenció i incidència en la millora de les instal·lacions esportives és molt, molt, molt baixa perquè tots sabeu quina és la situació econòmica [de la Generalitat] i per tant, plans d’inversió per a subvencionar instal·lacions esportives al País Valencià no són pensables a curt termini». Assenyalava que la Conselleria ha obert una línia d’ajudes per a pobles de menys de 2.500 habitants i una altra per a l’arranjament de trinquets municipals per donar suport a la pilota. Indicava que el que sí que fa la Generalitat en estos moments és «homologar noves instal·lacions, aconsellar sobre futures instal·lacions i rematar plans anteriors».




Anunciava el Director General d’Esports que s’està treballant per introduir els «aspectes esportius en la Llei de Mecenatge Cultural» que està elaborant la Conselleria, amb la finalitat que «les aportacions privades com les aportacions de societats o d’empreses que facen un esforç en la promoció de l’esport tinguen algun tipus de retorn i que això se’ls premie d’alguna manera». Així, explicava que el que s’està intentant realitzar des de la Conselleria d’Esports és «treballar amb un instrument legal que incentive això i evidentment haurem de treballar la cerca d’empreses». Malgrat tot, Josep Miquel Moya era realista i evidenciava que «és difícil» perquè «llevat de les grans empres que realitzen patrocines a gran escala, la resta d’empreses locals no tenen pràcticament avantatges», és per això que avançava que «fins que no tinguem això [un instrument legal que incentive el patrocine esportiu] anem a parlar amb elles per a motivar-les».
919 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!