El director general d’Assistència Sanitària es reunix amb la Junta de Personal de l’Àrea de Salut de Dénia

Durant la trobada la Conselleria de Sanitat va confirmar que l’Hospital de la Pedrera no es tancarà. A més, el director general d’Assistència Sanitària va anunciar que la Conselleria reconsideraria el tancament dels centres de salut de la Marina Alta.
Han hagut de passar més de dos setmanes i diverses concentracions nocturnes al si dels diferents centres de salut als que se’ls han eliminat les urgències nocturnes i la interposició de dos denúncies perquè, dilluns passat, la Conselleria de Sanitat, a través del seu director general d’Assistència Sanitària es reunira en la Junta de Personal de l’Àrea de Salut de Dénia.

En eixa reunió el director general d’Assistència Sanitària de la Conselleria de Sanitat, va confirmar que l’Hospital de la Pedrera no es tancarà.

D’altra banda, el director general va contestar a diverses preguntes dels sindicats en relació amb el tancament nocturn dels centres de salut. Els representants sindicals li van traslladar les preocupacions i el malestar de la ciutadania de la Marina Alta que, després de més de tres anys de privatització, ja no confia en l’Hospital de Dénia, ja que els retards, les errades, les falta de professionals i de mitjans materials són continus. Ara, al tancar els centres de salut s’està privant la ciutadania de l’assistència sanitària més pròxima.

Els professionals que atenen als centres de salut són en els que més confien els i les pacients perquè els coneixen des de fa molt de temps, coneixen els seus problemes socials i familiars i són una via d’accés natural al sistema sanitari. Acudir a l’Hospital de Dénia per a totes les urgències, on el temps mínim d’espera són quatre hores, i on la població no se sent ben atesa suposa un greuge comparatiu amb altres poblacions de la Marina Alta i una pèrdua de drets que la ciutadania ja ha demostrat que no toleraran.

En acabar d’escoltar estos arguments, el Director d’Assistència Sanitària va anunciar a la Junta de Personal de l’Àrea de Salut de Dénia que la Conselleria de Sanitat reconsiderà el tancament dels centres de salut.

Este anunci s’ha valorat “molt positivament” per la Plataforma per a la Defensa de la Sanitat Pública de la Marina Alta, que també considera que esta reunió i l’actitud del representant de la Conselleria de Sanitat “es tracta d’un primer pas en la resolució del conflicte”.
608 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!