El delegat del Govern no veu “viable” alliberar de peatge l’AP-7 en la Safor mentre s’executa la variant de la N-332

Esta mesura va ser sol•licitada al Govern central pels Ajuntaments afectats, inclòs el d’Oliva, governat pel PSPV, i per les Corts Valencianes. Per a Antoni Bernabé, l’alliberament del peatge de l’autopista en La Safor “no resoldria el problema” de connexió per carretera en esta zona. El delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Antoni Bernabé, no veu “viable” la possibilitat d’alliberar l’AP-7 al seu pas pel sud de La Safor com a mesura provisional durant la tramitació i execució de la variant de la N-332. Esta mesura va ser sol•licitada al Govern central pels Ajuntaments afectats, inclòs el d’Oliva, governat pel PSPV, i per les Corts Valencianes. Bernabé va qualificar de “paradoxal” que el PP reclame ara l’alliberament de l’AP-7, “quan van ser els populars, des de la seua majoria absoluta en les Corts Valencianes i en el Govern central, els que van decidir prorrogar la concessió de l’explotació de l’autopista” a l’empresa Aumar “sense donar explicacions”.

Per al delegat del Govern, l’alliberament del peatge de l’autopista en La Safor “no resoldria el problema” de connexió per carretera en esta zona, i “caldria veure com es paguen les indemnitzacions” a la concessionària, i quina Administració es fa càrrec de les mateixes. Bernabé es mostra més favorable que els recursos es dediquen a l’execució de la nova variant de la N-332. El delegat del Govern es va reunir amb els alcaldes dels municipis afectats per la nova variant que connectarà el sud de la província de València i nord d’Alacant.

Fa més de 25 anys que les localitats de La Safor, per les que discorre un tram de 12 quilòmetres de la N-332, reclamen que el trànsit isca dels seus cascos urbans. Així mateix ho desitgen la resta de persones que cada dia o habitualment han de passar per aquesta carretera nacional i que viuen en localitats veïnes com és Pego.

Bernabé va anunciar que el Ministeri de Foment inclourà este tram en la futura autovia A-38, que connectarà València i El Verger. El Govern finançarà íntegrament esta nova autovia, el cost de la qual s’estima en quasi 500 milions d’euros, 300 d’ells actualment en execució.


601 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!