El delegat del Govern no veu “viable” alliberar de peatge l’AP-7 en la Safor mentre s’executa la variant de la N-332

Esta mesura va ser sol•licitada al Govern central pels Ajuntaments afectats, inclòs el d’Oliva, governat pel PSPV, i per les Corts Valencianes. Per a Antoni Bernabé, l’alliberament del peatge de l’autopista en La Safor “no resoldria el problema” de connexió per carretera en esta zona. El delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Antoni Bernabé, no veu “viable” la possibilitat d’alliberar l’AP-7 al seu pas pel sud de La Safor com a mesura provisional durant la tramitació i execució de la variant de la N-332. Esta mesura va ser sol•licitada al Govern central pels Ajuntaments afectats, inclòs el d’Oliva, governat pel PSPV, i per les Corts Valencianes. Bernabé va qualificar de “paradoxal” que el PP reclame ara l’alliberament de l’AP-7, “quan van ser els populars, des de la seua majoria absoluta en les Corts Valencianes i en el Govern central, els que van decidir prorrogar la concessió de l’explotació de l’autopista” a l’empresa Aumar “sense donar explicacions”.

Per al delegat del Govern, l’alliberament del peatge de l’autopista en La Safor “no resoldria el problema” de connexió per carretera en esta zona, i “caldria veure com es paguen les indemnitzacions” a la concessionària, i quina Administració es fa càrrec de les mateixes. Bernabé es mostra més favorable que els recursos es dediquen a l’execució de la nova variant de la N-332. El delegat del Govern es va reunir amb els alcaldes dels municipis afectats per la nova variant que connectarà el sud de la província de València i nord d’Alacant.

Fa més de 25 anys que les localitats de La Safor, per les que discorre un tram de 12 quilòmetres de la N-332, reclamen que el trànsit isca dels seus cascos urbans. Així mateix ho desitgen la resta de persones que cada dia o habitualment han de passar per aquesta carretera nacional i que viuen en localitats veïnes com és Pego.

Bernabé va anunciar que el Ministeri de Foment inclourà este tram en la futura autovia A-38, que connectarà València i El Verger. El Govern finançarà íntegrament esta nova autovia, el cost de la qual s’estima en quasi 500 milions d’euros, 300 d’ells actualment en execució.


427 Visites

Deixa un comentari

Open chat
Hola!!