El darrer temporal de pluja i neu carrega els aqüífers i les reserves hídriques

El darrer temporal de pluja i neu que van tenir el cap de setmana passat per confirmar que les últimes pluges i la neu han provocat la recàrrega dels aqüífers i el seu nivell de reserves hídriques és òptim.

Les precipitacions i les filtracions que ha generat el desgel i que seguirà produint-se durant aquests dies, ha fet que puge la capa freàtica de la Marina Alta i ha reviscut els aqüífers, perquè la nostra comarca ha estat la zona on més ha plogut de tot el País Valencià.

De fet, ahir el riu Gorgos lluïa amb esplendor i pel seu llit discorria l’aigua amb un cabdal més abundant del que és habitual. El que vol dir que el desgel ja ha fet el seu efecte.

L’acumulació de reserves hídriques servirà per a què els llauradors puguen regar els seus camps amb garanties de què la sequera no minvarà les seues collites.

El temporal de fred i neu i les intenses pluges han deixat importants registres a la comarca. De fet, els dos municipis del país valencià on més ha plogut han estat Alcanalí i Murla amb 134 litres per metre quadrat des de divendres passat La Vall de Laguar han arreplegat 128 l/m2. Recordem que al nostre municipi s’han arribat a acumular 118 l/m2, una quantitat que poc ha d’envejar a la resta. A la Vall de Gallinera es recolliren 83 l/m2.


228 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!