El curs monitor acompanyant de senderisme intenta transformar l’oci en professió

40 alumnes assistixen a este curs que té una durada de quatre dies i està organitzat per Creama Pego i patrocinat per l’Obra Social de la CAM amb la col·laboració de l’Ajuntament de Pego.
40 alumnes assistixen, des de dilluns i fins dijous, al curs de monitor/a acompanyant de senderisme que organitza Creama Pego i patrocina l’Obra Social de la CAM amb la col·laboració de l’Ajuntament de Pego.

Els destinataris són aquelles persones sense feina que tenen inquietud per desenvolupar comeses professionals en torn a serveis de turisme i medi ambient, en el medi rural. Guillermo Gallego, monitor de l’empresa Creacció i un dels mestres del curs destacava la idoneïtat de Pego per dur a terme este tipus d’activitat per l’entorn en el que se situa.

“És un curs molt dinàmic […] perquè el nivell [de la gent que assistix] és molt dispar”, assenyalava Gallego, apuntant al fet que que la gent que s’ha reunit allí ve de professions molt diverses i es necessita adequar el contingut a tot l’alumnat.

Entre el temari que es dóna, destaquen els aspectes que hauria d’incloure la figura del monitor de senderisme, “des de les habilitats i aptituds necessàries” fins als coneixements bàsics que hauria de dominar, “orientació, cartografia, senyalització, meteorologia, vegetació i fauna mediterrània o impactes ambientals”, entre d’altres.




Posa l’accent Guillermo Gallego en el fet que el curs dóna les bases per a desenvolupar una professió que ha de comptar amb un punt de seriositat i rigorositat. En este curs en particular, per a molts alumnes l’oci del senderisme hauria de transformar-se en producte.

Tot i que no ho semble, un monitor acompanyant de senderisme ha de transmetre, al grup que guia, una informació que roman invisible per a gent que no coneix la natura o la zona que visita. A més, ho ha de fer d’una manera amena perquè la gent gaudisca de l’activitat.

Guillermo Gallego, que duu 20 anys en la professió, concentrava la clau de l’èxit de la feina en “tindre un alt grau de valor humà […]; i afegir-li la part de la professionalitat […] posar-te en la pell de l’empresari”.

Confessava el professor del curs, que organitza Creama Pego, que s’ho passa molt bé donant-los i treballant amb “gent sana”. Així mateix, Guillermo Gallego era realista sobre la utilitat d’estos cursos. Deixava clar que servixen, a més de per a ampliar coneixements, per a saber si servixen per a exercir una determinada professió o has de buscar una altra alternativa.
696 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!