El Creama amb el Dia de l’emprenedor

El dilluns es celebra el “Dia de l’emprenedor” al Palau de Congressos de València. El Creama participa i col•labora en aquest esdeveniment que ha organitzat tot un conjunt d’activitats orientades, principalment, als joves emprenedors. D’altra banda, s’ha encetat el termini per a demanar ajudes destinades a les persones emprenedores que estiguen desocupades i que vullguen constituir una Empresa Individual.

El dia de l’emprenedor és una iniciativa de la Secretaria General d´Indústria del Ministeri d´Indústria, Turisme i Comerç, que ha decidit impulsar l’any 2006 la seua celebració en la major part de les comunitats autònomes. Al País Valencià tindrà lloc dilluns que ve al Palau de Congressos de València.

La Generalitat Valenciana a través de l´Impiva, l´Institut de mitjana i petita indústria valenciana, s’ha encarregat d’organitzar aquest esdeveniment que consistirà en una macrojornada amb múltiples activitats pràctiques de matí i de vesprada, on el protagonisme principal recaurà en els emprenedors i emprenedores que s’hi acosten. Tots aquells que proposen crear una empresa o que ho haja promogut recentment.

Més de trenta són les empreses i institucions públiques que formen part del comitè de programació i coordinació de la jornada que tindrà lloc dilluns. Entre elles es troba el Consorci per a la Recuperació Econòmica de l’Activitat de la Marina Alta, sòcia de l´Impiva.

L’objectiu del dia de l’emprenedor és fer visible, reconèixer i impulsar la iniciativa emprenedora com a motor de desenvolupament econòmic, generador d’innovació i creador d’ocupació i de cohesió social. A més, també es vol configurar una xarxa de serveis per als emprenedors que els permeta atendre qualsevol idea i a qualsevol emprenedor valencià, independentment de la seua situació i localització geogràfica.

En relació a aquest dia tan específic dins la creació d’empresa, i tornant a Pego, anunciar que s’ha obert el termini per a demanar ajudes destinades a aquelles persones desocupades que vullguen constituir una empresa individual o autònoms amb o sense discapacitat. Aquestes ajudes es podran demanar fins el 30 de setembre.

Els requisits que es requereixen són que abans de donar-se d’alta d’autònom han d’estar subscrits al Servef com a desocupats. Han de fer una inversió en immobilitzat de al menys 12.000 euros. Han de demanar un préstec personal d´entre 3.000 a 50.000 euros.

Les ajudes en vigor per a l’autònom o Empresari individual contemplen incentivar la primera contractació indefinida d’un desocupat que no tinga relació de consanguinitat fins el segon grau amb una subvenció de 3.000 euros, i mil més si es tracta d’una dona.

Tota aquella persona interessada en aquest tipus d’ajudes pot informar-se directament a les oficines del Creama de Pego.


434 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!