El Consell amplia un mes el període de prohibició de cremes agrícoles

L’objectiu és aconseguir una major prevenció d’incendis forestals en les muntanyes o terrenys forestals. Així, enguany queden prohibits els focs en terrenys considerats forestals entre l’1 de juny i el 30 de setembre.
La Conselleria de Medi Ambient ha ampliat en un mes el període de prohibició de cremes agrícoles per a enguany amb l’objectiu d’aconseguir “una major prevenció d’incendis forestals en les muntanyes o terrenys forestals”, segons va informar en un comunicat la directora general de Gestió del Medi Natural, Mª Ángeles Centeno.

Així, enguany entre l’1 de juny i el 30 de setembre quedaran prohibits en els terrenys forestals o en aquells amb una proximitat menor a 500 metres la crema de marges de cultius o de restes agrícoles o forestals; la crema de canyes o matolls lligada a algun tipus d’aprofitament ramader, cinegètic o de qualsevol altre tipus i operacions de destil•lació de plantes. Així mateix, la Conselleria de Medi Ambient hi ha previst no concedir noves autoritzacions de cremes i quedaran en suspens totes les atorgades, així com totes les accions o activitats que arrepleguen els plans locals de cremes.

D’esta manera la directora general de Gestió del Medi Natural va voler fer una crida a la “conscienciació ciutadana”. Així va destacar que “la cura de les muntanyes i la prevenció dels incendis forestals és responsabilitat de tots i totes i per fer-ho es necessita la col•laboració de tota la ciutadania per a evitar que les nostres masses forestals puguen patir algun incendi”, va assegurar la directora General de Gestió del Medi Natural.


446 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!