El Consell Agrari dóna el vist-i-plau a la guia de control de la mercaderia agrícola

Una guia que vol evitar que es produisquen robatoris al camp i en la que compta amb la coordinació de les administracions municipal, autonòmica i cental i els cossos i forces de seguretat locals, autonòmiques i nacionals. Al Consell Agrari també es va informar que ja es pot agafar torn per a, a partir de febrer, renovar el pagament únic en l’Ocapa.
Els robatoris en el camp cada vegada són més freqüents. Per a lluitar contra ells la Generalitat Valenciana, la Federació Valenciana de Municipis i Províncies i la Delegació de Govern s’han posat d’acord per a, amb la col•laboració dels ajuntaments i els cossos i forces de seguretat, posar en marxa una guia de control de les mercaderies agrícoles i així intentar tallar els robatoris de fruites o hortalisses al camp. A Pego anit el Consell Agrari dóna el seu suport a implantar aquesta guia de control de la mercaderia agrícola.

El regidor d’Agricultura, el socialista Andreu Dominguis explicava que “des de l’Ajuntament de Pego sí que hem estat fent uns permisos quan venia la persona a demanar-ho en els que es feia constar que “jo vaig a donar-li l’autorització a esta persona perquè entre al meu bancal a arreplegar les taronges del terra o com hagen quedat” però fins a la data –explica Dominguis- no hi havia una coordinació entre tota l’administració i les forces i cossos de seguretat i ara el que s’ha preparat és això; que totes les forces de seguretat, en companyia dels tots els ajuntaments porten la mateixa guia”.

Dominguis detallava que “això s’expedirà per al dia en què vols anar i el viatge. La guia es deixarà en el magatzem on deixes la mercaderia.” Hi ha distinció en el cas de les cooperatives, ja que com comentava el regidor d’Agricultura, “com ja porten els seus albarans, no és necessari”. La guia, per tant, serà útil per als particulars, siga o no siga seua la mercaderia.

Opinava Andreu Dominguis que aquesta guia no té com a funció ser perjudicial per al llaurador, tot el contrari, “és una arma d’ajuda per al llaurador, perquè no patisca eixos robatoris”. És per això que el regidor d’Agricultura confiava en què la gent col•labore. La guia s’expedirà a la Cambra Agrària, ja que és allí on estan les dades de les parcel•les i els propietaris.

Al Consell Agrari celebrat ahir de vesprada van assistir representants de la Guàrdia Civil i la Policia Local, qui, assegura el regidor d’Agricultura “estan molt interessats en què això funcione”. Des del Consell Agrari ja s’ha donat el vist-i-plau a la iniciativa, ara, comentava Dominguis, el que s’ha de fer és “veure els passos que s’han de seguir a nivell municipal”. L’objectiu, però es posar en marxa el més aviat possible eixa guia de control de les mercaderies agrícoles.

D’altra banda, ahir també es va informar al Consell Agrari que a partir del mes de febrer, a l’oficina de l’Ocapa, es podrà renovar el pagament únic. Les persones que l’estiguen cobrant ja poden anar a demanar torn a la Cambra Agrària per a poder renovar-lo.

323 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!