El Concurs de Música Festera de Feixucs ja té finalistes


Brisas, Pego en Festes i Judit són les tres composicions musicals que aspiren en convertir-se en el millor pasdoble d´enguany. Per altra banda, el festival musical de rock a la mar de Dénia incorporarà a una formació estrangera como a grup convidat i ja han confirmat l’assistència Obrint Pas, Sant Gatxo, 121 dB y Sergi Contrí.

El jurat del concurs de Música Festera que anualment organitza la filà Feixucs ja ha decidit les peces finalistes d’enguany. Es tracta de “Brisas”, “Pego en festes” i “Judith”, tres pasodobles que seran interpretats per l’Agrupació Musical de Pego i la colla de dolçainers i tabaleters, La Clandestina el proper 17 de juny al Teatre Municipal.

Aquesta és la tercera edició del concurs que es va iniciar amb una marxa cristiana, l’any passat es presentaren marxes mores i en aquesta ocasió s’han sol•licitat pasdobles. En total s’han presentat 14 obres, de les quals han estat triades les tres seleccionades. El nom del compositor guanyador no es coneixerà fins el mateix 17 de juny. Eixe dia, l’Agrupació Musical de Pego i La Clandestina interpretaran les peces i, posteriorment, el jurat decidirà la guanyadora.

Des de l’edició de l’any passat és obligatori introduir l’instrument de la dolçaina en les composicions, el que dificulta la creació de les obres. Precisament, el prestigi que ha guanyat el concurs en tan poc temps es déu en part a la qualitat dels diferents jurats que han marcat un nivell molt alt. De fet, el premi va quedar desert l’any passat.

En aquesta ocasió el jurat està format per Ramón Garcia Soler, compositor de La Vall d’Albaida, Pedro Joaquin Francesc San Juan, compositor de Beneixama i José Albero Francesc, que va estar mestre de l’agrupació musical pegolina. El concurs compta amb el recolzament de la Regidoria de Festes i la col.laboració de Coopego, Hostal Elvea i Ràdio Pego.Per altra banda, i sense deixar la música, ahir es va presentar el festival de música en parla catalana rock a la mar, que enguany celebra la segona edició. El certamen comptarà enguany amb un grup invitat internacional, mentres que ja s’han confirmat la presència en l’escenari del port de bona part d’allò més puixant de la música en català actual.

L’organització va presentar la mitat del cartell de 8 grups que durant les nits del 28 i 29 de juliol regalaran la seua música a un públic que, si es manté la tònica de la primera edició, serà multitudinari. En aquest sentit han confirmat la seua presència Obrint Pas, Sant Gatxo, 121 dB y Sergi Contrí

Els quatre grups presentats ahir componen la representació valenciana d’un festival que, oferirà «un programa variat estilísticament i per la procedència» dels grups. Ahir, els representants d’estes formacions van coincidir que el Rock a la Mar és ja el principal certamen de música en valencià de la Comunitat i un referent fora d’ella.

378 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!