El Col•lectiu Obertament presenta la segona edició de l’agenda-guia de la Safor

El col•lectiu és tal volta la primera associació a Espanya que es composa únicament de persones afectades per malaltia mental greu, que utilitza diferents expressions artístiques com a forma d’expressió, comunicació i acció social. Amb aquesta segona agenda-guia “Racons i raons. Itinerari pels pobles de la Safor” intenten mostrar algunes pinzellades de la riquesa històrica i patrimonial dels pobles que formen la Safor. Amb el fragment inicial d’una breu història que ha escrit Josep Carles Català podríem introduir-nos perfectament en la història del que ha estat el col•lectiu Obertament. Aquest va nàixer al si del Taller de Creativitat i Rehabilitació de l’Àrea 12 de Salut Mental ja fa 7 ó 8 anys amb l’objectiu d’afavorir espais d’integració real a les persones que han estat diagnosticades amb algun tipus de problemàtica mental i que elles prenguen la pauraula. Una integració que implique el desenvolupament d’un rol social actiu, un quefer que esdevinga una mena de ser i que ajuda a la construcció d’una nova identitat fora de la noció de malalt. La creació per mitjà de l’activitat artística, contribueix a aquest procés de recuperació.

Molts han estat els projectes que durant aquest període de temps s’han creat des del Taller primerament i posteriorment des del Col•lectiu Obertament, que com diu Sergi Prats, secretari del mateix, “és tal volta la primera associació a Espanya que es composa únicament per persones afectades per una malaltia mental greu”. La agenda-guia, en la seua segona edició constitueix un pas més en eixe procés d’independència i creació que demostra a la societat que amb ganes, esforç i imaginació es pot traure al mercat un producte de qualitat, estigues en la condició personal que estigues.

Per a Reyes Rodríguez, una altra de les membres del col•lectiu aquest “és un espai de cultiu i capacitats insospitades que incideixen precisament en el que no és comú però si necessari, la creativitat”.

541 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!