El centre urbà tancat al trànsit rodat

El motiu és l’inici de les obres de reparació de les deficiències detectades a la via pública causades per la circulació excessiva. Unes obres que estan dins el període de garantia de les obres de remodelació del casc urbà i que està duent a terme l’empresa COMSA. Les obres duraran aproximadament 15 dies. Durant eixe període l’Ajuntament de Pego ha previst distintes zones de càrrega i descàrrega per a facilitar la tasca als comerços de la zona afectada.
Les Regidories de Trànsit i Comerç de l’Ajuntament de Pego informàvem a finals de la setmana passada que una vegada passades les Festes Patronals del municipi, l’empresa COMSA anava a procedir a reparar deficiències en la via pública. Les obres s’iniciaven ahir dilluns, 5 de juliol. El període estimat perquè finalitze tot el procés és de 15 dies.

El regidor de trànsit, l’independent Carmelo Ortolà, explicava que aquestes obres de reparació sobre les obres de les cinc places finançades per la Generalitat Valenciana i que executa l’empresa COMSA, es realitzen “dins el període de garantia d’eixes obres”.

El que ha ocasionat les deficiències ha estat “un problema de trànsit”, aclaria el regidor de l’àrea que alhora recordava que aquestes obres tenien com a objectiu prioritzar les persones davant els vehicles, per a donar una imatge més humana al municipi de Pego, concepte que s’ha estès per molts altres pobles valencians. En paraules exactes d’Ortolà, “són unes obres de peatonalització en tolerància de trànsit” o el que és el mateix, “pot passar algun cotxe però no la densitat de trànsit que està tenint actualment” aquesta cèntrica zona del poble de Pego. En aquest punt, el regidor de trànsit i alcalde de la localitat, avançava que “van a prendre’s mesures a partir d’aquesta reparació per a, en el futur, reduir la densitat de trànsit pel casc antic”. I és que assegurava Carmelo Ortolà que “el poble té altres alternatives per a poder fer desplaçament sense haver de passar, forçosament, pel carrer Ecce-Homo o pel carrer Major, en cotxe”.

Puntualitzava l’independent que pels carrers afectats “podran passar les persones que tenen residència ací dins com també podran passar els vehicles de càrrega i descàrrega”, però reiterava la idea que “va a reduir-se el que és la densitat de trànsit per a aquelles persones que no saben que fer i peguen una volteta pel poble molestant a la majoria de les persones que van a peu pel carrer Major”.

Així, tornava a incidir el regidor de trànsit en què les deficiències aparegudes en les obres de les cinc places han estat ocasionades per la densitat de trànsit, assegurant que “si no hagués hagut tanta densitat de trànsit, possiblement, no hagueren aparegut”. De fet, això és el que assenyala l’empresa adjudicatària de les obres, COMSA. En el document venen a acceptar la reparació de les deficiències, però advertint que el problema pot tornar a aparèixer si el trànsit rodat que circula per la zona és com el que ha estat donant-se fins ara, “perquè el ferm està preparat perquè passen cotxes, però no en la densitat que estan passant”, puntualitzava Ortolà.

Sembla ser doncs, que en un futur no massa llunyà, el casc històric de Pego, realment prioritzarà els vianants als cotxes, després de comprovar els efectes negatius del rodat dels vehicles a motor per la zona dissenyada, originalment, per a cedir el protagonisme al vianant, perquè “ell és qui utilitzarà les places i major beneficiat en la nova configuració dels carrers”, apuntava en el seu moment l’arquitecte encarregat de les obres, Antonio López que amb aquesta explicació justificava que “en els carrers del casc antic es modifica la secció, es plantegen talles de plataforma única, desapareix la calçada entesa com a pas preferencial de l’automòbil”.

El regidor de trànsit declarava que “no és una necessitat el passar pel centre del poble, perquè hi ha suficients vies alternatives per arribar als llocs”. I demanava serietat als conductors que desplacen les tanques de prohibit per a passar per les zones restringides al trànsit i després no les tornen a posar, provocant que els vehicles tornen a circular sense permís.

“Anem a limitar, d’una forma o d’altra, el trànsit de vehicles”, afirmava l’independent Carmelo Ortolà, que detallava que es farà mitjançant “una senyalització als punts d’entrada, que seran tres punts, al carrer Ecce-Homo a l’altura del Forn de Mancanera; pel carrer Sant Agustí propet de la ràdio; pel carrer Ramon i Cajal per on està la tenda Esports La Casa.” Advertia Ortolà que les persones que incumplisquen la senyalització “els pot caure alguna sorpresa”.

A partir del dilluns, 5 de juliol i durant un període estimat de 15 dies, la zona del centre que comprèn els carrers Major, Ecce-Homo i Mayorazgo Cendra, Plaça de l’Ajuntament i Plaça Mayorazgo Cendra, estarà tancada als vehicles a motor, reservant-se exclusivament a vianants, amb la consegüent senyalització.

Per a poder continuar amb les operacions de càrrega i descàrrega de mercaderies per a l’activitat dels comerços ubicats en la zona afectada, l’Ajuntament de Pego ha disposat de quatre zones alternatives per a tal efecte.

Per als comerços situats als carrers Major i Sant Antoni de Pàdua la zona de càrrega i descàrrega més propera estarà situada al carrer Poeta Llorente, amb els dos costats autoritzats.

Per als comerços situats a la Plaça Mayorazgo Cendra i a la Plaça de l’Ajuntament la zona de càrrega i descàrrega habilitada estarà al carrer Vallet, darrere de l’Ajuntament.

Per a les botigues situades al carrer Ecce-Homo i Sant Cristòfol la zona de càrrega i descàrrega ha utilitzar estarà situada en l’encreuament entre el carrer Ecce-Homo i el carrer Capità Cendra.

També es podrà accedir als carrers Sant Antoni de Pàdua, Sant Eloi, Puríssima i Sants Metges des del carrer Sant Antoni de Pàdua tenint en compte que després s’haurà d’anar marxa enrere.

L’Ajuntament de Pego, a través del regidor de trànsit i alcalde de la localitat, demana disculpes per les molèsties que es puguen ocasionar durant el període d’obres.

497 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!