El centre de transfusions urgix a donar sang davant de l’escassetat de reserves

Hui, ho podràs fer a Pego. El Centre de Transfusió es desplaça a la nostra localitat. Estarà de 17.30 a 21h., al Centre de Salut. Des del Centre de Transfusió es fa un crida davant de la caiguda de més d’un cinc per cent en les reserves de sang de la província d’Alacant. En estos moments els grups sanguinis més necessitats són l’A i l’O.
“El Centre de Transfusió d’Alacant travessa moments molt complicats a causa de la ininterrompuda baixada de reserves de sang en l’últim semestre”; amb estes paraules despullava la crua realitat del Centre la cap de servei del Centre, la Dra. Ortiz de Salazar, qui va apel•lar a la solidaritat ciutadana davant d’esta situació. Esta crida és hui notícia a Pego perquè esta vesprada, de 17.30h., a 21h., els pegolins i les pegolines podran donar sang al Centre de Salut de Pego, la ubicació habitual on es trasllada, per unes hores la unitat mòbil del Centre de Transfusions d’Alacant.
La doctora dóna les gràcies “en primer lloc, a tots els donants de sang que durant estos primers mesos de 2014 han salvat milers de vides i, d’altra banda, anima i apel•la a la solidaritat de tots els pegolins i de totes les pegolines perquè acudisquen a donar sang, ja que a hores d’ara les reserves de sang es troben en una situació molt compromesa”.

En els primers sis mesos de 2014 es van obtindre un total de 28.601 unitats de sang, un 5,30% menys que l’any anterior en estes dates. Les dades s’agreugen en sumar un descens, encara més important, del 9%, de nous donants.

La Dra. Ortiz de Salazar també comenta que “des del Centre de Transfusió s’ha ajustat molt la demanda amb el consum hospitalari diari de sang per la necessitat d’optimitzar els recursos al màxim, sense que per això abaixe l’assistència ni la qualitat dels productes. Aconseguir l’equilibri de l’estoc no és per tant tasca fàcil i depèn en gran manera de la voluntat de la ciutadania”.

Els grups A i O són els més demandats i els que han experimentat una més forta caiguda des de principis d’any, ja que són també els grups més freqüents en la població.

Salazar va recordar que fan falta 190.000 donacions de sang a l’any per a mantindre les reserves del Centre de Transfusió de la Comunitat, i gran part de l’activitat hospitalària està condicionada a la seua obtenció. Concretament a Alacant es necessiten anualment més de 60.000 unitats.

“Els beneficis que la societat obté de la utilització de la sang són inqüestionables: per a certs pacients la disponibilitat de sang resulta una qüestió de vida o mort”, va explicar.

El consum diari de sang en els hospitals de la Comunitat és d’unes 700 unitats, a Alacant en concret 230, i tots els dies de l’any, cada minut, s’administra sang o un derivat de la mateixa.

Els requisits per a ser donant de sang són molt senzills: pesar més de 50 quilos, tindre entre 18 i 65 anys i gaudir de bona salut. El personal sanitari de les col•lectes resoldrà qualsevol dubte que puga sorgir respecte d’això.
453 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!