El CEHUM celebra demà una jornada sobre noves intervencions en la restauració ecològica d’aiguamolls

Aquesta jornada, organitzada pel mateix Centre Espanyol de Zones Humides, s’emmarca en la 39a edició d’Iberflora. S’analitzaran allí les possibilitats d’actuació que brinden tant la bioingenieria com la restauració ecològica, també les noves eines que s’estan emprant en la preservació de les zones humides.
El Centre Espanyol de Zones Humides, (CEHUM) celebra demà la Jornada sobre restauració ecològica d’aiguamolls, en el marc de la 39a edició d’Iberflora, a València. Presidida per Vicente Peris, director de la Fira Iberflora; Miguel Delibes de Castro, investigador del Consell Superior d’Investigacions Científiques i patró de la Fundació Biodiversitat del Ministeri de Medi Ambient, i Medi Rural i Marí, i María José Viñals, directora del CEHUM, la Jornada es desenvoluparà de 10 a 13.30 hores, en la Sala Joaquín Rodrigo de la Fira de València.

Allí es donaran cita experts de distints països per a analitzar les possibilitats d’actuació que brinden, tant la bioingenieria com la restauració ecològica, així com les noves ferramentes que s’estan emprant en la preservació de les zones humides. La jornada està dirigida, especialment, a professionals d’empreses que es dediquen a la gestió del paisatge i del medi ambient, als tècnics vinculats a obres públiques, a professors i estudiants.

La restauració ecològica és una àrea de coneixement que es refereix a aquelles tècniques que es troben en ple auge en l’actualitat, una àrea en què la ciència i la tecnologia estan generant saber nou de forma constant, amb la vista posada en les seues aplicacions.

Els aiguamolls espanyols, entre el que es troba la Marjal de Pego-Oliva, ostenten la major varietat i riquesa dins de l’àmbit europeu, al mateix temps que suporten múltiples amenaces i agressions. De fet, es troben entre els ecosistemes més amenaçats de la Unió Europea. En este sentit, cal destacar que, a Espanya, durant els últims 50 anys ha desaparegut aproximadament un 60 per cent de la superfície total enxarcable.

L’organitzador de la Jornada, el Centre Espanyol de Zones Humides (CEHUM) és una iniciativa de la Fundació Biodiversitat en col•laboració amb la Universitat Politècnica de València, la Universitat de València i l’Ajuntament de Gandia, que sorgeix de la necessitat crear un centre de referència, a nivell nacional i internacional, que permeta desenvolupar accions per a la conservació sostenible dels aiguamolls espanyols.

La jornada de demà començarà amb un repàs per part Albert Sorolla, director tècnic d’Aquanea, de les noves solucions tècniques i materials que s’estan utilitzant en bioingenieria per a la restauració d’aiguamolls.

A continuació Gianluigi Pirrera, president de l’Associazione Italiana d’enginyeria Naturalista, amb una dilatada experiència en la restauració ecològica, dissertarà sobre els últims avanços i tècniques de vegetació que s’estan emprant actualment en enginyeria del paisatge d’aiguamolls.

Per la seua banda, Guido Schmidt, director tècnic de Tecnoma, amb àmplia experiència en la gestió de projectes ambientals, parlarà sobre els mecanismes de finançament europeu i els requisits legals a tindre en compte a l’hora de desenvolupar este tipus de projectes.

La jornada es completarà amb una taula redona, en la que Paola Sangalli, presidenta de l’Associació Espanyola d’Enginyeria del Paisatge; Antonio Vizcaíno, director de l’Oficina Tècnica Devesa-Albufera; Jacinto Herranz, director tècnic d’AUDECA i la resta de ponents de la jornada exposaran les seues idees sobre els nous avanços i intervencions per a adequacions paisatgístiques en aiguamolls.

824 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!