El CEAM de Pego es veu obligat a tancar els caps de setmana

La situació, però, no es circumscriu només a Pego, sinó que és comuna a tots els Centres Especials d’Atenció als Majors. Els usuaris i usuàries es pregunten on aniran ara el cap de setmana si els tanquen el seu espai habitual per a relacionar-se i passar l’estona amb els amics i coneguts. Des de la Conselleria de Benestar Social han explicat que el problema ha sorgit perquè l’empresa que s’encarregava del servei ja no el duu i s’està buscant una solució. Esta contestació, no obstant, no ha convençut els usuaris dels CEAMS.
Els usuaris i les usuàries dels Centres Especialitzats d’Atenció als Majors (CEAM) estan més que enfadats perquè a partir d’aquest cap de setmana els CEAMS romandran tancats per falta de conserges. Alguns usuaris, com són els del CEAM Pius XII d’Alacant, ja s’han mobilitzat, concentrant-se durant 30 minuts a les portes del centre, per tal de denunciar la situació i manifestar la seua disconformitat en la situació.

Des de Pego, la Junta Directiva del CEAM, manifestava el seu enuig públic no només per la mesura de tancar els caps de setmana, sinó també per les formes en què han estat informats des de la Conselleria de Benestar Social, ja que la notícia la rebien a mitjan setmana, sense tenir temps per a avisar correctament als usuaris i usuàries del CEAM.

La pregunta que es fan els centenars de milers d’afectats pel tancament dels CEAMS els caps de setmana és: “I ara on anirem el cap de setmana?”. I és que s’ha de tenir en comptes que els CEAMS són centres destinats a oferir serveis especialitzats tendents a aconseguir el manteniment de les persones majors en un estat físic i emocional que els permeta valdre’s per si mateixes, i romandre en el seu medi familiar i social propiciant hàbits de vida saludables. Alhora, en els CEAMS es dinamitzen les relacions interpersonals i grupals en un espai ben coneguts per tots i totes. És per això que els CEAMS es converteixen per als seus usuaris i usuàries en un recurs de suport referencial, el que provoca que un tancament indefinit dels CEAMS durant els caps de setmana deixe als usuaris i usuàries en una situació precària.

Des de la Conselleria de Benestar Social han explicat que s’està intentant buscar una solució per a evitar que demà, i durant tot el cap de setmana, els centres hagen de romandre tancats. Segons les fonts de la Conselleria el problema ha sorgit perquè l’empresa que s’encarregava del servei ja no el du a terme i l’administració autonòmica vol assumir esta prestació, pel que encara s’estan barallant totes les possibilitats per al seu manteniment.
Esta contestació, però, no ha convençut els usuaris dels diferents CEAMS qui ja estan pensant en dur a terme mobilitzacions conjuntes i locals per tal de denunciar la situació, manifestar la seua disconformitat en la mesura i pressionar per tal que el tancament dels centres durant el cap de setmana no es faça endèmic i permanent.

Així, des de la Junta del CEAM de Pego, es prega disculpen les molèsties que aquest tancament ocasionarà als usuaris que solen acudir al centre durant el cap de setmana, recordant que no està en les seues mans l’execució de la mesura.

633 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!