El bon oratge plena d’espectadors la 25ena Baixà del Bullent

La bona temperatura de dissabte va permetre que milers de persones s’arribaren al Parc Natural de la Marjal de Pego-Oliva per a presenciar, per 25é any consecutiu, la Baixà del Riu Bullent. De fet, moltes més van ser les persones observadores que les barques participants. El premi a l’embarcació més original va recaure en ‘El Canvi Climàtic’ i el premi a la millor disfressa se’l va endur ‘Bob Esponja’.
El sol va lluir durant tota la jornada de dissabte, el que va permetre que milers de persones gaudiren d’un dia de camp a un paratge privilegiat, el Parc Natural de la Marjal de Pego-Oliva, per on discorren les tranquil•les i regulars aigües del Riu Bullent. El cap de setmana previ a Carnestoltes, i des de fa 25 anys, una vintena d’embarcacions van surcar el Bullent amb embarcacions de fabricació artesanal, que no continguen elements contaminants perquè per damunt de tot, tothom que participa a la Baixà, ja siga mariner o observador, ha de mostrar el màxim respecte pel medi ambient.

En aquest 2010, la notícia es podria dir que s’invertiria per a destacar el nombrossíssim nombre de persones que van baixar a la Marjal per tal de passar allí el dia. Moltes eren les colles d’amics o les famílies amb les taules i cadires portàtils ben posicionades per a, mentre es dinava, no perdre’s res de la cursa no-competitiva d’unes barques, sinó originals, sí almenys, ben singulars i atrevides. Si no ho vegueres en directe o si tens ganes de recordar les barques participants, pots fer-ho a la web de PegoDigital, ja que totes passaren pel seu objectiu.

I és que enguany l’originalitat no ha estat el fort de la 25ena Baixà del Bullent, tot i que aquest factor no ha de desmerèixer el mèrit que té el participar i acabar, quasi al 100%, remullat o remullada en unes aigües no massa temperades. Afortunadament per als i les participants, en aquest inici del mes de febrer, l’oratge acompanyava i les temperatures van superar els 20ºC al migdia.

El regidor de Festes, Ricardo Cabrera, es manifestava “content” per com anava transcorrent la Baixà. I destacava que “el riu està ple, que la gent s’està portant molt bé…” i informava que “només en una barca hi havia algun residu”, cosa que entra dins la normalitat de cada any de Baixà del Bullent.

I per a amenitzar la diada, la música de la Clandestina que va acompanyar des de l’eixida, al Pas de Bullent fins al Blau del Calapatar.

El jurat, composat per part dels membres de la colla d’amics que crearen la Baixà del riu Bullent ara fa 25 anys, va considerar que l’embarcació més original va estar ‘El Canvi Climàtic’, molt acord amb la preocupant situació actual. En ella es podia contemplar, entre d’altres, un iglú derretint-se i fragments de gel desfet. D’altra banda, el jurat va considerar que la millor disfressa anara a parar a mans de la colorista ‘Bob Esponja’, una embarcació basada en la simpàtica sèrie d’animació que fa les delícies dels més menuts en la que els seus navegants reproduïen els protagonistes de la mateixa.

421 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!