El banc d’aliments de Pego repartix 1.500 quilos d’aliments al mes en este 2013

Esta iniciativa municipal coordinada per la Mancomunitat de Serveis Socials de Pego, l’Atzúbia i les Valls en la que col·laboren un munt d’associacions locals, atén més de 200 persones. La demanda s’ha incrementat des què es va activar a finals del 2012. Dissabte, més de 350 persones acudiren al concert de primavera de la banda de música dedicat al banc d’aliments.
El banc d’aliments municipal de Pego començava a caminar per Nadal de 2012 perquè va confluir la preocupació de diverses forces polítiques, la crida des de la Mancomunitat de Serveis Socials de Pego, l’Atzúbia i les Valls i la de Cáritas davant l’augment de persones que sol·licitaven ajuda. Des d’aleshores fins ara la coordinadora de la Mancomunitat, Ana Frau, afirma que s’ha incrementat el nombre de persones que sol·liciten accedir a este servei i ja superen les 200 persones.

El banc d’aliments està coordinat per la Mancomunitat de Serveis Socials i funciona gràcies a un nodrit grup d’associacions locals que es turnen per a recollir aliments i per a donar-ne a les famílies que els necessiten. També per a organitzar les prestatgeries. Ana Frau destacava que “la col·laboració és boníssima”.
El banc d’aliments municipal de Pego en este 2013 està repartint, mensualment, al voltant de 1.500 quilos de productes. Ho fa cada 15 dies. El que suposa que, continuament han d’estar rebent productes. En el temps que porta funcionant el banc d’aliments, l’organització ha detectat que, en estos moments, els esforços només es poden dedicar a aconseguir el més bàsic. Productes alimentaris que cobrisquen les tres menjades del dia.

Així, actualment es demana a la població que puga donar aliments: arrós, farina, llet, galetes, sucre, sal, llegums (cigrons, llentílles, fesols, …), conserves (tomaca, tonyina, …) i oli.
De moment, els horaris són, els dilluns de 9 a 12 del matí i els dimecres de 6 a 8 de la vesprada. Actualment, amb el bon temps que brinda generalment la primavera, s’ha començat a eixir els dijous al mercat. La parada del banc d’aliments se situa on està el mateix, a l’antic bar Mercat.
Dissabte passat, el banc d’aliments va rebre la inestimable ajuda de l’Agrupació Musical de Pego, qui li va dedicar el seu Concert de Primavera d’enguany. Més de 350 persones van acudir a escoltar la proposta musical de la banda i a col·laborar amb el banc d’aliments amb 3 euros. Explicava el president de l’Agrupació, Llorenç Seguí, que més de dedicar el concert, els músics que van tocar eixa nit, també van aportar els 3 euros d’entrada.

Altres propostes que hi ha damunt la taula de l’organització del banc d’aliments per a continuar mantenint el ritme de donació d’aliments és la creació d’e carnets de col·laboració per 1 euro al mes. També s’està coordinant amb els centres educatius i altres associacions, col·laboracions periòdiques amb el banc d’aliments.

Recordar que aquelles persones que vulguen ajudar al banc d’aliments amb aportacions econòmiques, també ho poden fer a través del compte corrent que s’ha obert amb eixa finalitat específica.
617 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!