El 88 % de les empreses associades a la Federació de Joves Empresaris de la Província ha reduït la facturació

La federació empresarial Jovempa ha actualitzat l’estudi realitzat, entre les seues empreses associades, el mes d’abril passat, amb la finalitat de conéixer quina és la situació actual d’aquestes, quines mesures han hagut de prendre i quines han sigut les conseqüències de l’aturada de l’activitat durant l’Estat d’Alarma.

En aquest nou estudi, llançat entre els mesos d’abril i maig, s’ha comptat amb les respostes d’un 17% del total d’associats, comptabilitzant quasi 100 enquestes rebudes.

Els empresaris consultats tenen les seues empreses en 22 poblacions diferents de la província, pertanyent a totes les comarques, entre elles, Benissa, Dénia, Pedreguer i Xàbia, de la Marina Alta.

Quant als sectors, estan representats entre altres, el comerç, la construcció, serveis immobiliaris, serveis professionals, indústria, turisme, hostaleria i tecnologia.

La informació que la Federació de Joves Empresaris de la Província d’Alacant ha demanat en aquesta segona enquesta a les empreses associades ha sigut la següent: si s’ha tancat l’empresa, si utilitzen el teletreball, si han donat vacances al personal, si han tingut una caiguda de la facturació, possibles acomiadaments, reducció de jornada o aplicació d’un *ERTE, així com si han tingut necessitats específiques de finançament a conseqüència d’aquesta situació.

Entre les principals conclusions que s’ha obtingut d’aquest estudi, JOVEMPA destaca que un 65% dels enquestats manté l’empresa oberta, i un 35% ha tancat. De les empreses que s’han vist obligades a tancar, un 55,6% han estat més de 6 setmanes tancades i un 25,6% continuen encara tancades. El 83,33% està utilitzant el teletreball, enfront del 16,67% que no l’aplica. Un 91,5% de les empreses no ha donat vacances al personal enfront del 8,5% que sí les ha donades.

Quant a la facturació el 88,40% de les empreses confirma la caiguda de la facturació, enfront del 11,60% que no preveu caiguda d’aquesta. En aquesta qüestió els percentatges previstos de caiguda de la facturació varien molt d’una empresa a una altra i poden anar des d’un 5% al 100% depenent de l’activitat. La mitjana de caiguda de la facturació, se situa en un 46,68%.

En matèria d’acomiadaments el 63,8% no preveu possibles acomiadaments, enfront del 12,8% que sí que els preveu i el 23,4% que veu possible que els haja de realitzar. En aquesta qüestió entre els qui sí faran algun acomiadament també és molt variable el percentatge de la plantilla de la qual hauran de prescindir, depenent de l’activitat, situant-se el percentatge mitjà en un 18,20%.

També s’ha preguntat a les empreses si preveuen fer reduccions de jornada per al personal, responent el 50,5% que no, un 28% sí que ho preveuen i un 21,5% es plantegen la possibilitat de realitzar-la.


Quant a la realització d’ERTOs en l’empresa, un 66% no ho ha fet enfront del 34% que sí ha hagut de sol·licitar-ho. En aquest últim cas, la duració del mateix és de més de 6 setmanes en un 81,3% dels casos.


Finalment, s’ha consultat a les empreses sobre les seues necessitats específiques de finançament a conseqüència d’aquesta situació, responent el 41,5% de les empreses que sí que en tindran necessitat i el 24,5% que és possible que la tinguen. Un 34% dels enquestats, consideren que no tindran necessitat de finançament.


Els empresaris i empresàries enquestats han manifestat també que necessiten agilitat en les eines de finançament perquè els diners arriben a les empreses; a més de reclamar una disminució de la pressió fiscal, una moratòria en el pagament d’impostos i en les obligacions amb la Seguretat Social, tant en la quota d’autònom com per al manteniment de l’ocupació, així com prolongació de la duració dels ERTO, ajudes per al lloguer i per a compensar la disminució d’ingressos. En definitiva, recuperar la confiança davant la situació d’incertesa que s’està vivint per a recuperar l’activitat de les empreses.

686 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!