El 80,84% dels pares i les mares de Pego diuen ‘sí’ a la jornada contínua

Ahir, en la jornada de votació per a saber el parer de pares i mares al voltant de la possibilitat d’implantar una jornada contínua a les quatre escoles del municipi, van participar un 85,60% dels pares i mares convocats. Del total, el 80,84% va dir ‘sí’ i el 17.11% va dir ‘no’.
Ahir Pego va viure una important jornada de consulta. Els pares i les mares dels quatre col·legis de primària estaven cridats a les urnes per a donar el seu parer sobre la implantació de la jornada contínua als centres educatius.

En estos moments la Conselleria d’Educació encara no ha publicat res respecte la regulació de la mateixa de cara al curs 2015/2016. No obstant això, la comunitat educativa pegolina va decidir crear una comissió local d’estudi de la viabilitat de la jornada contínua que, la setmana passada, en diferents reunions informatives, va explicar els resultats de l’estudi realitzat.

Entre d’altres qüestions van transmetre als pares i les mares que hi van acudir a eixes reunions les experiències de centres educatius que, com a centres experimentals, ja treballen en jornada contínua i apunten, que «existixen molts avantatges amb este horari enfront de la jornada partida, ja que: Millora el rendiment escolar; evita patis excessivament llargs i en un entorn de xiquets menuts junt amb xiquets majors, sense suficient vigilància; els tallers i classes extraescolars són accessibles a tots els xiquets i les xiquetes a l’impartir-se de forma gratuïta; repartiment del temps de la jornada de forma racional; permet la convivència familiar; evita l’estrès».

També assenyalen eixos col·legis que en l’horari continuat (de 9 a 14h.) la durada del temps del menjador, per a aquelles persones que el requerisquen, continuaria sent de dos hores, en este cas de 14-16 hores. De manera que l’horari del col·legi per als pares i les mares que no poden arreplegar als seus fills i les seues filles abans de les 16 hores continuaria sent exactament el mateix. És a dir, «que el debat és independent a què els pares treballen o no», aclarixen.

La mateixa Conselleria d’Educació, en una nota de premsa publicada el 24 de març de 2014 apunta que els diferents centres pilot que han participat en el programa experimental per a la implantació de la jornada contínua en Educació Infantil i Primària han tingut com a objectius «avaluar la potencialitat d’esta mesura organitzativa per a afavorir l’increment de l’èxit escolar i la màxima integració de l’alumnat en les activitats del centre; afavorir la cohesió social i la compensació de desigualtats de l’alumnat; previndre l’absentisme escolar; afavorir el desenvolupament personal i la convivència escolar a través d’activitats gratuïtes, esportives, artístiques i lúdiques; promoure la participació de pares, mares, tutors legals i AMPA en la vida del centre, i afavorir l’obertura del centre al seu entorn com dinamitzador cultural i social del mateix».

En eixa nota informativa la Conselleria d’Educació també assenyala que, perquè s’aprove una jornada contínua s’ha de consultar a les famílies. Més concretament, informa que la qüestió «s’haurà de sotmetre a votació de les famílies, requerint-se com a mínim una participació del 60% dels pares i mares, i el resultat de la votació haurà de ser del 90% dels vots a favor de la jornada contínua perquè s’implante el nou horari». Segons la Comissió local este percentatge és del 85%. Siga un o siga l’altre, però, el percentatge de ‘sí’ no ha arribat a Pego al llindar que permetria implantar eixa jornada contínua el proper curs.

El que sí que supera, amb escreix, el percentatge demanat per la Conselleria d’Educació és la participació, ja que esta a estat, de mitjana, el 85,60%. Així les coses, fent la mitjana dels quatre col·legis, com acabem de dir, la mitjana dels resultats ha estat:

MITJANA DELS 4 COL·LEGIS DE PEGO
Participació: 85,60%
Sí: 80,84%
No: 17.11%
En blanc: 1,13%

Si anem per col·legis:

AMBRA:
Participació: 73,50%
Sí: 82,50%
No: 16,80%

CAROLINA SALA:
Participació: 88,11%
Sí: 82,40%
No: 16,1%
En blanc: 1,5%

ROSALIA BONDIA:
Participació: 93,62%
Sí: 79,6%
No: 19,9%
En blanc: 0,6%

SANT ANTONI:
Participació: 87,16%
Sí: 81,85%
No: 15,75%
En blanc: 2,4%


Des de les direccions dels centres s’assenyala, d’una banda, que des de Conselleria encara no ha publicat res al respecte i, això vol dir que les condicions de la consulta podrien canviar, fins i tot es podria donar que la votació s’hagués de repetir. No obstant, també comenten que les dades finalment obtingudes són esperançadores, ja que una àmplia majoria de pares i mares s’han mostrat favorables al canvi a la jornada contínua. Fins i tot tenen la sensació que, amb més jornades informatives potser alguns pares i mares que ara han votat ‘no’, podrien canviar de parer.

Des dels centres es mostren satisfets per l’alta participació que permet tenir una «aproximació prou bona» de com estan els ànims entre les famílies.
625 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!