El 70% dels visitants de Pego i les Valls venen en família

Un 20% ho fa en parella. Esta és una de les dades significatives del perfil turístic del municipi i la seua zona. També el fet que més de la meitat dels turistes que visiten el municipi són majors de 46 anys. D’altra banda, cada vegada més, l’Oficina de Turisme de Pego i les Valls aposta per les noves tecnologies per a dur a terme la difusió dels nostres encants.
Ahir de vesprada va tenir lloc al saló de plenaris de l’ajuntament de Pego la reunió anual entre l’empresariat de Pego, la regidoria de Turisme i l’Oficina de Turisme de Pego i les Valls. En ella es va fer un intens repàs del que ha estat 2012. En primer lloc, la tècnica de Turisme, Mari Nieves Mayor recordava els objectius de l’oficina, “fomentar, promocionar i desenvolupar l’oferta turística del territori”, però també, “informar, orientar i assessorar a les persones i col·lectius interessats en els recursos turístics de la zona. Tot això avalat, des de 2009, per la Q de Qualitat en de prestació de serveis d’informació turística i acollida.

Les estadístiques anuals de 2012 indiquen que mensualment l’oficina de Turisme de Pego i les Valls, depenent de la Mancomunitat de Serveis Socials i Turisme, té una mitjana de 2.584 visites. D’estes, la majoria són internacionals, el 56%. Dins d’este percentatge el 39% de visitants ve del Regne Unit; el 22% des d’Alemanya -la majoria ens visiten a l’hivern- i el 21% de França -que solen visitar-nos més a l’estiu. Pel que fa a la resta de visitants de Pego i les Valls, el 44%, són estatals. Dins d’eixe percentatge, el 70% de visites les fan residents del territori valencià. Destacava la tècnica de turisme que Pego es podria qualificar com “un centre estratègic” entre València i Alacant.

En 2012 l’ocupació turística de la influència de l’oficina de Turisme de Pego i les Valls s’ha resentit de la situació de contracció econòmica. I és que, com apuntava Mayor, “enguany s’ha notat un baixò important en el tema de reserves i ocupació”. El millor indicatiu per a observar-ho, l’ocupació del Nadal, que sol funcionar més, si cap, que l’estiu a la zona. Les cases rurals han aconseguit un 50% d’ocupació, seguides dels apartament turístics amb un 40%. A la cua s’han situat els hotels, amb un 20% d’ocupació.

Durant el mes d’agost els apartaments turístics van aconseguir el 90%. Les cases rurals es van quedar en el 50% i els hotels van tenir una ocupació del 35%. Davant estes dades la tècnica de l’oficina de Turisme de Pego i les Valls apuntava que “poquet a poquet intentarem que la cosa millore amb les campanyes que intentem fer a partir d’ara”.

Però quines són eixes campanyes? És la pregunta que li vam plantejar a Mari Nieves Mayor. En primer lloc, comentava Mayor que estes van a fer-se per empreses privades, com Quiero Cultura o Aestas. L’oficina de turisme serà una espècie de coordinadora i, sobretot, informadora del que es fa. Un exemple és el taller de pintures rupestres que el 16 de febrer començarà a la Vall d’Ebo. En projecte hi ha visites a la marjal o l’impuls del turisme religiós aprofitant que a Pego hi ha importants obres religioses al si de la capella de l’Ecce-Homo i de l’Assumpció, sense deixar de banda el Convent dels germans franciscans i les ermites.

Tot això recolzat amb la promoció des de les xarxes socials. Actualment l’oficina de Turisme de Pego i les Valls està a facebook des de fa tres anys, des de novembre està a twitter, ha creat un blog, pinterest i també està a youtube on es pengen vídeos relacionats amb Pego i les Valls.

Pel que fa al perfil del turista, l’oficina de turisme realitza una enquesta per a la captació de dades sobre satisfacció de visitants, perfil, característiques i motivacions de la seua visita a Pego. Els resultats de les 252 enquestes dibuixa el següent perfil:

– Un 52% tenen entre 46 i 65 anys, el 81% són majors de 65 anys, i un 18% entre 36 i 45 anys.
– El 72% repetia la seua estada en la Comunitat Valenciana.
– La majoria dels enquestats s’allotja en vivenda llogada (59%), seguida de la vivenda d’amics o familiars (18%) i vivenda en propietat (11%).
– La majoria viatja amb la família (72%) i en parella (20%).
– Un 39% dels que ens visiten s’han informat través dels seus amics o familiars i un 31% d’internet.
– Un 87% té intenció de tornar a visitar este municipi.

L’horari de l’oficina de turisme de Pego i les Valls és, durant l’hivern de dilluns a divendres de 9 a 14 hores i de 16 a 17.30 hores; dissabte de 9.45 a 14 hores. A l’estiu de dilluns a divendres de 9 a 14 hores i de 16.30 a 18.30 hores; dissabte de 10 a 14 hores.
554 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!