Eduardo Síscar i Iniciativa Independent demanen cessar el director de Ràdio Pego

Ahir dia 11 de gener de 2007 es va presentar en el registre de l´Ajuntament de Pego una petició per a convocar la Junta General d´Accionistes de l´ens públic Ràdio Pego per a, posteriorment, cessar els actuals membres del Consell d´Administració de l´emissora, nombrar com a nous membres a Eduardo Síscar, Pilar Ortolà, Àngela Seresola, Juan Fco Ramón i Christian Pons. A més, proposen com president del mateix Consell d´Administració de Ràdio Pego a Eduardo Síscar. Per últim, el nou Consell procediria a cessar a l´actual director de Ràdio Pego, el periodista independent César Monzonís. Aquest, en un comunicat de premsa remés a la premsa assegura que “mentre siga director de Ràdio Pego continuarà la llibertat d´expressió i el respecte a la Constitució com a màxim valors de l´emissora”. Avui encetem el nostre informatiu amb aquesta casa, Ràdio Pego, com a protagonista perquè ahir dijous, 11 de gener de 2007, va entrar en el registre de l´Ajuntament de Pego una petició que li afectada directament perquè, entre d´altres coses, demana el cessament del director de l´emissora. No és la primera vegada que el regidor popular que va presentar el document al consistori, Eduardo Síscar, fa oficial la seua postura davant la gestió de la ràdio pública. El 29 de setembre ja va presentar al plenari ordinari una espècie de moció que demanava el canvi dels membres del Consell d´Administració de Ràdio Pego. En aquell moment la seua petició no va ser debatuda en la sessió plenària.

Davant aquesta acció conjunta, que portaria als regidors del partit independent, després de més de 3 anys d´absència al plenari municipal, tornarien a estar-hi presents per a dur endavant aquesta iniciativa.
L´actual regidor de comunicació i president de Ràdio Pego, Pau Folqués, afectat directe pel document presentat per Eduardo Síscar i l´oposició, es referia a aquesta unió afirmant que “no es farien les coses mal a la ràdio quan es el primer que volen canviar”

Per a centrar millor l´audiència passem a explicar qui signa la demanda i que hi diu. La demanda presentada ahir ha entrar pel registre municipal i està signada per Eduardo Síscar, Maite Ferrándiz, Ana Vicenta Ortolà, Juan Sastre, Maria Rosario Ferrando, Fernando Luis Alemany, Carlos Torralba, José Manuel Vercher i Guillermo Sendra, el que es tradueix, en el llenguatge polític en què han presentat el document el portaveu del Partit Popular i 8 regidors d´Iniciativa Independent. Amb la presentació d´aquest escrit conjunt es fa oficial l´enteniment entre un sector del Partit Popular i Iniciativa Independent i pren cos la proposta que va llançar el president popular de Pego, Fernando Gil, d´aglutinar a tota la dreta del municipi.

En la petició s´exposa, textualment, que “davant els fets ocorreguts al municipi de Pego i vist que les emissions de notícies, i certs programes que es realitzen a Ràdio Pego S.L., es dediquen a faltar al respecte i a criticar a persones del Partit Popular i al propi Partit Popular, així com als integrants del grup Iniciativa Independent, i vist que la corporació municipal no poseeix la majoria suficient per a impedir que es realitze aquest abús mediàtic, considerant que Ràdio Pego S.L., és una societat amb caràcter públic i segons els seus estatuts la convocatòria, celebració i realització es regeix per la normativa de règim local, els regidors sotasignants, d´acord amb l´establert per la llei de règim Local, i representant més d´un quart dels membres de la corporació municipal, exactament la majoria absoluta del membres de la corporació sol•licitem: que es convoque la Junta General d´Accionistes de Ràdio Pego S.L., amb la màxima celeritat abans de quatre dies i que esta se celebre el proper divendres 19 de gener de 2007 amb els següents punts de l´ordre del dia:

Primer: cessament dels actuals membres del Consell d´Administració de Ràdio Pego S.L. Segon: nomenar i comunicar com a membres del Consell d´Administració de Ràdio Pego S.L. a D. Eduardo José Vicens, Dña Pilar Ortolà Sendra, Dña Àngela Seresola Femenia, Juan Francisco Ramón Server i Christian Pons Vicens. Tercer: La Junta General d´Accionistes propose que el Consell d´Administració de Ràdio Pego S.L. nomene a Eduardo José Siscar Vicens com a President del Consell d´Administració. Quart: Que el nou Consell d´Administració procedisca a cessar el director de Ràdio Pego S.L.” El text està datat el 5 de gener de 2007 tot i que es va registrar al consistori el 11 de gener.

Les primeres reaccions al respecte no s´han fet esperar. Ahir per la vesprada el director de Ràdio Pego, el periodista independent César Monzonís feia públic un comunicat de premsa en el que assegura que “mentres siga director de Ràdio Pego continuarà la llibertat d´expressió i el respecte a la Constitució com a màxims valors de l´emissora. Per això es garanteix la continuïtat de tots els programes a la ràdio sempre que cumplisquen la llei.”

En aquest comunicat es dóna compte del nombre de programes que es troben a la graella de l´ens públic “A Ràdio Pego hi ha 40 programes actualment i una desena d´ells són d´opinió de diferent tipus. En aquest cas cal destacar que el PP és l´únic partit que disposa de dos programes, un d´ells dirigit pel president del PP Fernando Gil i que setmanalment compta amb les opinions del regidor enfrontat a l´alcalde del PP, Eduardo Síscar.”

Pau Folqués, regidor de comunicació i actual president de Ràdio Pego i defensa que durant tot aquest temps s´ha garantit la llibertat d´expressió a Ràdio Pego i apuntava que l’acord entre Siscar, Gil, Pilar Orto`là i els seguidors de Carlos Pasqual respon a altres interessos.


Al respecte d´aquest tema, Joan Carles Cambrils, el portaveu del Bloc, expressava que intentaran aconseguir que continue la pluralitat a l´emissora municipal. Anna Aparici, portaveu del PSPV de Pego, també ha opinat al respecte de l´escrit registrat a l´Ajuntament per a canviar el òrgans de govern de l´emissora municipal i ha discrepat de la decició que considera un “atac a la democràcia”

L´alcalde del municipi, el popular Carmelo Ortolà, fins aleshores ha declinat fer cap declaració al respecte, fins que no se sàpiguen més coses sobre com actuar davant la demanda presentada.

D´altra banda, en el seu comunicat de premsa, el director de Ràdio Pego assegura que “el que no pense acceptar és que es faça una publicitat contrària a la meua professionalitat” i afegeix que “Les acusacions són molt greus per a passar inadvertides en democràcia. En aquest sentit no sols no descarte, sinó que estic disposat a presentar a títol personal una denúncia contra els sotasignants si pressumptament hagueren comès un delicte de difamació o descrèdit de la meua professi´, perquè demostren l´abús mediàtic i la falta de respecte del que parlen en el seu escrit.”
528 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!