Durant el Tradijocs un incendi arrasa 2.000 m2 de pi i matoll a Xàbia


Les flames es van detectar al voltant de les 19.30 hores en una partida coneguda com Lluca i situada molt prop del camp de golf de la localitat. A Xàbia més d’un miler de xiquets de la Marina també participaren en els tradijocs.

El foc va començar en una zona de molt difícil accés. De fet, les unitats d’extinció del cos de bombers desplaçats fins al lloc del sinistre no van poder accedir fins a l’origen del foc. Per això, el Centre de Coordinació Emergències va donar orde perquè intervinguera un helicòpter i una avioneta, que van ser essencials per a arribar fins a les flames i extingir-les.

L’absència de vent i la llum del dia van afavorir el treball dels efectius que van controlar en poc més d’una hora les flames. A pesar que el foc es va iniciar en una zona amb diverses urbanitzacions, les forces i cossos de seguretat no van haver d’evacuar a cap dels residents gràcies a la ràpida intervenció dels efectius del parc de bombers. A les 20.45 hores van donar per extingit l’incendi encara que una brigada va passar la nit controlant i refrescant la zona per a evitar nous incidents, segons les mateixes fonts.

I no deixem Xàbia perquè la V edició dels Tradijocs ha sigut tot un èxit. En total han participat més d’un miler de xiquets i xiquetes pel que les expectatives dels organitzadors d’aquest esdeveniment lúdic i esportiu s’han vist superades. Durant la jornada van participar xiquets de fins a 21 pobles de la comarca els que van poder gaudir a l’aire lliure dels jocs de tota la vida. Els jocs que fa anys entretenien els xiquets en els carrers dels pobles.

Els més menuts van participar en activitats com el sambori, el conegut «mocadoret», les carreres de sacs o el difícil pal ensabonat.
Amb aquest esdeveniment es pretén donar a conèixer els xiquets els jocs de sempre així com la recuperació de diversos espais urbans per a desenvolupar activitats tradicionals. La primera edició del realitzar en 1.998 a Pedreguer i ja ha passat per localitats de la Marina Alta com són Benissa (2.000), Teulada (2.002) i Pego (2.004). Precisament, des de el nostre municipi van participar vora una cinquantena de xiquets.


347 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!