Dos de cada tres farmàcies faran vaga indefinida

Les assemblees d’apotecaris aproven un tancament rotatori a partir del 5 de novembre i fins que cobren tot el deute. A Pego encara hi ha algunes farmàcies que no tenen clar si secundaran la vaga.
Des de Ràdio Pego estem intentant tenir la informació de primera mà, però de vegades no és tan fàcil com pareix. Així les coses, agafarem la informació que ens aporten els mitjans de premsa escrita per a explicar que les farmàcies alacantines, castellonenques i valencianes han decidit plantar-se davant els impagaments del Consell. A partir del dilluns, 5 de novembre, faran un tancament indefinit fins que la Generalitat Valenciana els pague l’import del deute que té contret amb elles, al voltant de 600 milions.

Això és el que es va acordar anit en les assembles celebrades en els Col·legis de Farmacèutics d’Alacant, València i Castelló. Centrant-nos en la província d’Alacant, 450 assistents van votar a favor del tancament i només 5 en contra. Els apotecaris van pactar a més que durant el temps que dure el tancament patronal “es tancaran al públic per torns rotatoris dos de cada tres farmàcies”. No obstant, serà la Conselleria de Sanitat qui tinga l’última paraula pel que fa als servicis mínims. Els tancaments es mantindran fins que la Generalitat els pague “o fins que una nova assemblea decidisca cancel·lar o suspendre la mesura”.

De confirmar-se el dilluns esta mesura de pressió seria el tercer tancament patronal que duen a terme les farmàcies de la Comunitat des que començaren els impagaments a l’estiu de 2011.

La Generalitat manté amb les oficines de farmàcia un deute que ascendix en la província d’Alacant a 230 milions, per les receptes dispensades des de mitjans d’abril. Els apotecaris tenien totes les seues esperances posades en el Fons de Liquiditat Autonòmica, però estes es van vindre a baix quan la setmana passada van saber que este rescat a l’autonomia només serviria per a pagar-los una de les cinc factures i mitja que els deu Sanitat. De fet, hui està previst que els arriben els diners. Una situació que “fa impossible el normal abastiment de medicaments per a atendre la població”, assenyalava ahir Jaime Carbonell, president del Col·legi de Farmacèutics d’Alacant.

Els representants de la Junta i els membre de la Confederació Empresarial d’Oficines de Farmàcia (Confar) van qualificar de “inadmissibles” les paraules del vicepresident de la Generalitat, José Císcar, que va minimitzar la situació de dramatisme que viuen les farmàcies de la Comunitat Valenciana, al comparar-la amb altres col·lectius a què se’ls deu una quantitat “infinitament inferior i que no estan obligats, com les farmàcies, a continuar prestant un servei sense rebre la seua justa contraprestació”.

En estos moments, la Generalitat deu a les farmàcies de València uns 300 milions, a les de Castelló, 67 i a les d’Alacant, uns 200.

Pel que fa a les farmàcies de Pego, de quatre que hi ha dos tenen ja clar que secundaran la vaga indefinida a partir del dilluns, 5 de novembre, la de Llorca i la d’Encarnación Garrido. Les altres dos, Ignacio Pascual Rovira i Pilar Mir Suay, a hores d’ara encara no ho tenen clar.
558 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!