Dones Cabal es desvincula de qualsevol acte que es realitze a la seu de la candidatura d’esquerres a Pego

Ho fa després de comprovar la utilització «oportunista, errònia i partidista de la imatge de Maria» per part de la coalició d’Esquerra Pego i Esquerra Unida. Per al grup de Dones Cabal s’ha fet una «apropiació indeguda de la imatge».
La pancarta que dóna entrada a la seu de la candidatura d’esquerres a Pego ha despertat polèmica perquè inclou l’única imatge de l’escriptora socialista Maria Cambrils en la mateixa i li dóna el nom d’Espai Maria Cambrils. Eixa utilització ha provocat la ràpida reacció del grup de Dones Cabal. Anit remetia un comunicat de premsa desvinculant-se de qualsevol acte que es realitze en dita seu.

Recorden Dones Cabal que fa temps que reivindica la memòria i la figura de Maria Cambrils, per la seva trajectòria com a dona feminista. Expliquen que «Maria va deixar l’empremta del seu pensament progressista —rescatat i rescatada de l’oblit gràcies a dues dones, una periodista i l’altra escriptora— en el llibre Socialisme feminista. Este va ser el llegat reflexiu on deixava constància de les desigualtats socials entre homes i dones, la seua lluita i militància socialista va ser l’aposta, el granet d’arena, per aconseguir, amb la seua coherència feminista, la igualtat de les dones».

Dones Cabal, a causa de les preguntes del veïnat de Pego, es van assabentar que la foto de Maria Cambrils, una icona reconeguda per tothom, era utilitzada per anunciar la nova seu política dels partits Esquerra Pego i Esquerra Unida com a Espai Maria Cambrils. Declaren que «ningú no té la patent de la icona i, alhora, tothom s’hi veu reflectit».

No obstant això, Cabal vol aclarir que, «evidentment, ningú té l’exclusiva sobre Maria Cambrils, el seu pensament o la seua trajectòria feminista però ens sembla que la coalició d’esquerres ha fet una «apropiació indeguda de la imatge». Creiem que cada partit pot fer ús de persones i/o personatges rellevants que representen els seus valors o siguen abanderats d’unes determinades idees o propostes. Per la qual cosa lamentem la utilització oportunista, errònia i partidista de la imatge de Maria».

Cal recordar que Dones Cabal ha demanat per segona volta, i oficialment, a l’Ajuntament de Pego que nomene Maria Cambrils filla adoptiva de Pego i que el seu nom figure en un dels carrers del poble, per a donar-li rellevància pública i reconèixer així la seua vigència al segle XXI.

Cabal conclou expressant que «la utilització de la única imatge coneguda de Maria Cambrils per dos entitats diferents ens obliga a fer este aclariment perquè entenem la confusió generada en el poble a causa de la col·locació del cartell amb la foto de l’escriptora i feminista a la nova seu de la coalició d’esquerres. Per tant, el grup de Dones Cabal es desvincula de qualsevol acte que es realitze en dita seu».
633 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!