Divendres, l’Ambaixada-Parlament de Moros i Cristians és protagonista

Durant tot el dia moros i cristians tindran obertes les càbiles per a tothom que s’hi acoste i a partir de les 11’30 de la nit, s’escomençarà l’entradeta i ambaixada-parlament. Per la nit, les càbiles s’ompliran de música. Dissabte, les tropes cristianes prendran els carrers de Pego, comandades per Rosario Bolufer i la resta d’Arrapades. El diumenge el torn és per a les filades mores, capitanejades per Àngela Seresola i les tropes Beduïnes. Encetem el programa de festes recordant l’actuació que va tenir lloc dimecres passat per la nit a la Plaça de l’Ajuntament, protagonitzada per La Clandestina i els alumnes més avantatjats de l’escola. Clausuraven, amb aquest concert al carrer, els dimecres de juny, dimecres de dolçaina, com explicava el presentador de l’acte, Xavi Morant.

Entre el repertori cercaviles, pasdobles i marxes mores i cristianes interpretades per La Clandestina, dirigida per Pere Molina González. Una petita mostra que barreja la marxa mora ‘Xavier El Coixo’ de la Xafigà i ‘Salimar’, marxa cristiana composada per Antoni de la Asunción.

Ahir dijous, la música continuava omplint el teatre municipal amb l’actuació de les bandes joves de Pego i Ondara, dins el II Festival dedicat, íntegrament, a les bandes joves. La Banda convidada va ser la primera en ocupar l’escenari amb uns alumnes molt, molt joves.

Els presentadors de l’acte, dos joves músics de Pego van explicar que “des de sempre Pego compta amb entitat musical d’importància, molt lligada al poble i que aquesta actuació de final de curs és una “especial motivació” per als alumnes de l’Escola de Música.

I ara ja entrant en la festa de moros i cristians, confirmar l’inici de les festes, que hui entren el seu moment àlgid que durarà tres dies, fins diumenge. Durant tot el dia les càbiles estaran obertes al públic que li abellisca passar-se a saludar i compartir un botxí de festa. De nit, el focus d’atenció es desplaça a la Plaça de l’Antic Regne de València, on tindrà lloc l’entradeta i l’Ambaixada-parlament on s’escenificarà el diàleg entre les tropes mores i cristianes. Resumia, la capitana mora, Àngela Seresola, com anirà la cosa i s’allargava explicant les activitats des de la seua càbila.

El dissabte a partir de les 12 les filades es concentraran a la Plaça de l’Antic Regne de València, per a refrescar-se amb la guerra de l’aigua, com va explicar el vicepresident de la junta central, Jaume Mengual.

A les 8’30 del dissabte les tropes cristianes es faran amb el domini de part dels carrers de Pego, al capdavant tindran a la capitana cristiana, l’Arrapada Rosario Bolufer, que declarava que “durant tot l’any han estat canviant moltes coses perquè no acabava d’eixir” el conjunt que tenien en ment, finalment, el boato que presentaran les Arrapades, serà un recorregut per la història de la seua filà.

I després d’aquesta primera entrada, a partir de la mitjanit… ball de moros i cristians al polisportiu municipal, del que ben poc clar explicar, perquè s’ha de viure.

El diumenge a les 12 del matí, diana, perquè començarà el passacarrer que les diferents filades faran per tot el poble per a acabar, cap a la 1 del migdia al Passeig Cervantes on s’oferirà un pallorfada popular.

I a les 8’30 entrada mora, capitanejada per la Beduïna Àngela Seresola, que avançava a Ràdio Pego, “que enguany és un boato que és diferent a la resta dels nostres boatos, perquè anem a representar a la història dels beduïns.” I assegurava que “jo isc en una cosa diferent que cap capità de Pego ha eixit. No isc en carrossa”.

L’itinerari enguany és diferent, per les obres que encara afecten al carrer Jaume I, però no només per això, ja que també afecta, segons explicava Jaume Mengual, els metres de calçada que s’han deixat en el carrer anomenat.

Ara, només queda esperar que tothom gaudisca de la festa.
537 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!