Divendres es presenta el llibre d’actes de les IV Jornades d’Estudis ‘Carmel Giner Bolufer’

Després d’un llarg temps en els calaixos, les actes de les darrers jornades d’estudis, celebrades a Pego en 2010, veuran la llum; gràcies a la coedició de l’Ajuntament de Pego i l’Institut d’Estudis Comarcals de la Marina Alta (IECMA). A diferència d’altres anys, el llibre tindrà un preu de 8 euros. La presentació tindrà lloc divendres 8, a les 20 hores, a la Casa de Cultura de Pego.
Ens hem de remuntar a mitjan novembre de 2010 per a recuperar la imatge d’un saló d’actes de la Casa de Cultura de Pego de gom a gom per a atendre les diferents conferències proposades al programa de les IV Jornades d’Estudis ‘Carmel Giner Bolufer’. El sobreveniment de la crisi econòmica va provocar que, malauradament, estes foren les darreres jornades d’estudis celebrades a Pego, fins a la data.

Des d’aleshores les actes de les diferents conferències que es van impartir han estat esperant ser publicades, com en les anteriors edicions. Finalment, però, els ha arribat el moment i este divendres, 8 de novembre, serà presentat el llibre d’actes de les IV Jornades d’Estudis ‘Carmel Giner Bolufer’. Serà a la Casa de Cultura a les 20 hores.

Així, atent el programa d’aquelles jornades de 2010, el llibre recull un contingut ampli i variat. Es podrà llegir sobre els 25 anys de Institut d’Estudis Comarcals o els cents anys de Fontilles. També sobre altres temes més centrats en el que es podria anomenar microhistòria com són la prehistòria i toponímia de Pego, l’alienació solar de la Vall de Gallinera, el cançoner popular pegolí de 1945 a 2001 o la transició del sabor de l’arròs a Pego i a la Marina Alta. Sense deixar de banda l’arquitectura, en aquest cas de Gómez Davo, a Pego i la Marina Alta.
Des de l’arxiu municipal de Pego confirmen que “ha estat molt difícil el camí d’aquesta publicació però finalment i, amb l’ajuda de l’Institut d’Estudis Comarcals de la Marina Alta com a coeeditor del llibre, ha pogut sortir a la llum.” i es recorda des de l’arxiu que “aquesta nova iniciativa ajudarà a difondre la publicació ja que l’IECMA compta amb més de 500 socis” i l’Institut d’Estudis Comarcals de la Marina Alta “enviarà la publicació als seus socis, mentre que l’Ajuntament de Pego posarà a la venda el llibre al preu mòdic i simbòlic de 8 euros”. També aclarixen fonts municipals que “aquells que participaren a les jornades i feren l’ingrés d’inscripció tindran un exemplar gratuït”.


508 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!