Dissabte s’estrena a Pego, ‘In memoriam’, l’homenatge de ‘Tres i No Res’ al seu excomponent i amic, Blas

Una obra que vol recuperar l’esperit de Blas i l’humor amb bonhomia que transmetia iescampar-lo al pati de butaques del teatre municipal des de les 19.30h., hora en què comença la funció, fins que esta acabe i més enllà. Una obra que obri les portes del que ha estat ‘Tres i No Res’ durant els 9 anys en què va poder comptar amb Blas i que mostrarà secrets confessables i inconfessables sobre les sessions d’assaig i de convivència dels quatre components. Queden poques entrades que es podran comprar a taquilla.

21270842_1426699477367774_7002504305557893102_nEl grup de teatre ‘Tres i No Res’ estrena este dissabte, 16 de setembre, una obra que fa molt de temps que prepara. Tot i que no ha estat fins ara que l’han pogut portar als escenaris. La raó ha estat el shock que va suposar per a la formació la pèrdua d’un dels seus quatre components, Blas. Quan el veí del Rafól d’Almúnia va decidir «anar-sen de vacances» la formació de teatre estava a punt d’estrenar el seu últim espectacle titulat El desconte‘, el que encara va trasbalsar més Tres i No Res. Ara, però, com confessava César Monzonís, director i component del grup, han «trobat les suficients energies i forces, ha arribat el moment de fer-li eixe reconeixement públic que es mereix». Tot i que reconeixia que «quan Blas va decidir anar-se’n de vacances va ser molt complicat perquè Tres i No Res érem un grup de teatre i érem un grup d’amics i hem necessitat un temps per a digerir-ho i encara estem fent la digestió».

Qui va tenir l’oportunitat de conèixer a Blas coincidirà amb César Monzonís que era una persona «especial». Al seu poble feia de tot, estava a la batucada, a Los Niños Cantores, al tir i arrossegament, era colombaire, ací a Ràdio Pego portava el programa 100 Octanos perquè era un aficionat a les motos, al teatre», el que el portava a concloure que «era molt fàcil conèixer a Blas».

21761625_1433150816722640_6531223277632419018_nIn memoriam «no és una obra de teatre en sí encara que òbviament té connotacions teatrals és un record a Blas i als 9 anys que hem passat junts a Tres i No Res», descrivia Monzonís. Un espai per a compartir humor i que, per als quatre components, era també «un bàlsam». In memoriam és «un reconeixement al nostre amic» i això implica que, en certa manera, Tres i No Res, amb este muntatge teatral obri les seues portes a l’agrupació «perquè la gent sàpiga coses que eren nostres i que ara volem que siguen públiques».

Queden poques entrades i estes, en principi, es posaran a la venda en taquilla, abans de l’estrena que està prevista a la es 19.30h. De tota manera, avançava César Monzonís que «els diners de les entrades els hem invertit en contractar tres càmeres perquè graven l’espectacle i després la idea és pujar-lo al youtube perquè tota la gent que puga estar dissabte, puga vore el que ha sigut Tres i No Res i gaudir amb el que era Blas». Deixava clar César que l’homenatge no volen que siga trist, sinó que siga un espectacle per a gaudir d’ell».

S’emocionava César Monzonís en este moment i sorgix la pregunta de si seran capaços d’evitar eixa emoció durant la funció, per moltes taules que tinguen i molts espectacles en què hagen actuat. Confessava César que «és complicat», però afegia que, «afortunadament tenim al Gamba que fa que tornem al lloc».

1778 Visites

Deixa un comentari