Dissabte, Mig Any de Moros i Cristians a Pego

A les 20:30 hores desfilada des del Pla de la Font fins a la Plaça del Mercat. Encapçalarà cada bàndol la filà Capitana de 2011, Feixucs i Inquisidors. Després de sopar a les respectives càbiles, a partir de la 1 de la matinada, moros i cristians acudiran a l’aparcament de la Plaça del Mercat.
El dissabte 22 de gener els pegolins i les pegolines tenim una cita amb els Moros i Cristians perquè celebren el seu mític mig any. Com des de fa tres anys, ressaltava la presidenta de la Junta Central de Moros i Cristians de Pego, Fani Vicens, desfilaran per la vesprada i després de sopar, a la 1començarà el ball. La novetat d’enguany, la ubicació del ball, que es farà a l’aparcament de la Plaça del Mercat. El motiu d’aquest canvi el trobem en la situació geogràfica de dit aparcament al poble. Explicava Fani Vicens que “hem trobat que aixina ho tenim més fàcil per a acudir, no cal agafar el cotxe i per tant trobem que serà més positiu”.

Totes les previsions meteorològiques apunten a què dissabte hi haurà una caiguda accentuada de les temperatures per l’entrada d’un front polar que entra des del nord del continent europeu. Segons l’Agència Estatal de Meteorologia la probabilitat de precipitació per a dissabte és del 5%, per tant el mig any no haurà de patir per la pluja. No obstant, el termòmetre pot arribar als 0 graus. La presidenta de la JCMC era optimista sobre aquesta situació meteorològica d’hivern i comentava que “durant la desfilada com tenim les bandes de música ja ens animem prou per a què no passem fred i després al ball, allí estem a covert, per tant trobe que fred no passarem”, sentenciava.

La desfilada del Mig Any de Moros i Cristians s’inicia a les 8’30 de la vesprada de dissabte des del Pla de la Font fins a la Plaça del Mercat, passant per la Plaça de l’Ajuntament. Obriran aquesta desfilada les capitanies de 2011: Filà Mora Feixucs i Filà Cristiana Inquisidors.

Cada filà de moros i cristians soparà a la seua càbila i cap a la 1 de la matinada anirà acudint a l’aparcament de la Plaça del Mercat que és on enguany tindrà lloc el Ball del Mig Any. Fani Vicens convidava la gent a participar de la festa, eixint al carrer o als balcons, assomant-se a les finestres per a contemplar la desfilada i després acudir al ball.
324 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!