Dissabte la Junta de Moros i Cristians presenta els capitans de 2010

Dues filades més veteranes de la festa de Moros i Cristians de Pego, Almogàvers i Al-Hagamba Muza, agafen les regnes de les tropes d’ambdós bàndols. Dissabte per la nit es farà públic, a partir de les 23 hores, el nom dels dos capitans de 2010. Enguany també s’estrena en el càrrec Fani Vicens, la nova presidenta de la Junta Central. L’acte està obert a tot el públic.
En aquest 2010 la Junta Central de Moros i Cristians estrena nova presidenta, la cristiana Fani Vicens que ha viscut i gaudit la fesa des de sempre, però que a partir d’ara i durant quatre anys serà el cap visible dels Moros i Cristians de Pego, pel que reconeixia que “és molt diferent assumir la responsabilitat de dur-ho tot endavant”, tot i que confirmava que, de moment, ho duu bé.

Dissabte a la nit, es pot dir que es tira el coet d’eixa cap a una de les festes més emblemàtiques de Pego amb la presentació de les capitanies i dels capitans de 2010. La nova presidenta de la Junta Central de Moros i Cristians, reconeixia que per a ella “serà un orgull presentar, per primera vegada, els capitans d’enguany”, que eixiran de dues de les filades més veteranes de Pego, Almogàvers i Al-Hagamba Muza. A més explicava que l’acte de dissabte serveix, entre d’altres coses, per a ajuntar, abans de la festa pròpiament dita, a tots els moros i cristians. Durant la vetllada, a més de sopar junts, presentar els capitans i ballar fins a la matinada a ritme de la moguda pegolina, la Junta Central de Moros i Cristians entregarà els premis dels concursos de cartells. I és plural perquè enguany “hem fet concurs de cartell infantil”, explicava Fani Vicens.

A hores d’ara els preparatius de la festa de Moros i Cristians ja estan tots en marxa. A partir d’ara només cal “concretar i ultimar algunes cosetes, però tot està ja preparat”, avançava Fani Vicens. La presidenta de la Junta explicava que per als dies de 26 i 27 de juny “la feina més gran és la dels capitans, ja que ells són els que trauran coses diferents, el que ens sorprendran, i són ells els que tindran l’atropell”.

Almogàvers i Al-Hagamba-Muza “ja han passat per moltes capitanies, ja tenen experiència” afirmava Vicens, tot i que reconeixia també que “quan estàs en eixos dies, encara que estigues acostumat tots els anys a viure la festa, l’any de capitania és molt diferent”.

Entre les novetats de l’any passat que es mantenen està el recorregut dels dos dies grans de desfilada, en què es concentren a l’Escola Pérez Ramos i desfilen pel carrer Carolina Sala, Sant Jaume, Sant Agustí, Pla de la Font i Passeig Cervantes, perquè després d’utilitzar-lo “totes les filades estàvem molt contentes de l’itinerari que havíem tingut”, confessava la presidenta de la Junta, que afegia que la sensació era que la gent també estava satisfeta amb la nova aposta.

La novetat que ens presentava Fani Vicens per a enguany, la posició de la filà capitana cristiana, que en comptes d’eixir en primer lloc, eixirà en últim. Una de les raons que exposava la presidenta de la junta central de Moros i Cristians és “que trobem que la gent s’esperarà per a veure l’entrada cristiana que per la nit lluirà més”.

Per últim i tornant a l’acte de demà a la nit, Fani Vicens, deixava clar que pot anar a sopar al Poliesportiu Municipal qui vullga, només cal avisar per tenir la previsió de taulers i cadires. L’entrada a la moguda pegolina serà de 5 euros i hi haurà música durant tota la nit.

438 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!