Disminueix l’impacte de la vaga de transportistes en el seu cinqué dia

Les associacions convocants mantenen les protestes i rebutgen les mesures del Govern perquè continuen sense incloure la tarifa mínima, que és la màxima reivindicació dels camioners. L’altre sector que també ha estat en vaga, el de pescadors, va decidir ahir tornar a la seua activitat. D’altra banda, els col•lectius del taxi celebren aturades de dos hores en tota la Comunitat. Per la seua part, des de les organitzacions agrícoles com a La Unió i AVA es denuncia que la vaga del transport ha acabat d’arruïnar la campanya valenciana de fruita d’estiu. Si les gasolines no omplin els seus dipòsits en breu, els camions del fem podrien quedar-se sense combustible a Pego i deixar d’arreplegar-se aquest. Tot i això serà difícil perquè la BP acaba de rebre el combustible, així que ja es pot resposta en normalitat. La gasolinera de la Cooperativa també està a l’espera d’omplir els dipòsits. Cinquè dia de vaga de transportistes. L’assemblea general extraordinària que es van celebrar ahir les organitzacions convocants de la vaga en el sector del transport –Fenadismer, Confedetrans i Antic, que representen al 12% del sector- va decidir mantenir la convocatòria al considerar “insuficients” les mesures del Govern, i portarà a Brussel•les les seues reivindicacions. El president de Fenadismer, Julio Villaescusa, va assegurar que les mesures acordades el dimecres entre el Ministeri de Foment i el Comité Nacional de Transport per Carretera (CNTC) són insuficients per a desconvocar la desocupació, ja que “només suposarien un benefici de 163 euros per a cada transportista”, segons els càlculs fets pels assessors econòmics de l’associació. A més, va denunciar l’actitud “irresponsable” del Govern per “pretendre apagar el clamor de desesperació” de milers de PIMES i va afegir que, si bé el president de l’Executiu, José Luis Rodríguez Zapatero, ofereix “tolerància zero” davant de les coaccions dels piquets, també hauria de tenir una “comprensió cent per cent” amb la greu situació dels transportistes. Al respecte d’aquesta vaga indefinida, la xifra de denúncies efectuades per la Guàrdia Civil i la Policia arriba a les 800. Per la seua part, el ministre de l’Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, va anunciar ahir que este cap de setmana s’eliminaran les restriccions als transports especials i als vehicles pesats perquè circulen per algunes ciutats costaneres, a efectes de “normalitzar” la situació provocada per la desocupació dels transportistes.

Les conseqüències de la vaga indefinida ahir minvava després de les mesures preses per l’executiu. Tot i això, la situació encara no pot considerar-se de total normalitat. L’actuació contundent de les forces de seguretat contra els piquets que bloquejaven els polígons industrials, com comentavem, va servir per a canviar el panorama. Va ser a partir d’eixe moment quan els supermercats van poder començar a reposar les seues existències que durant les jornades precedents havien arribat amb comptagotes a les botigues per culpa de l’esmentat bloqueig. El mateix succeïa amb les gasolines, que des d’ahir van començar a entrar en fase de normalitat, tot i que ahir de vesprada en la gasolinera de l’eixida de Pego cap a Oliva es podien observar la majoria de sortidors amb els cartells de “sense combustible”. Tot i això fa al voltant d’una mitja hora han avisat als serveis informatius de Ràdio Pego que la BP ja ha torna a repostar combustible. Des de la Cooperativa també ens han confirmat que ja han rebut el camió-cuba per a omplir els dipòsits.

Sobre les conseqüències de no tenir combustible en un curt període de temps parlava ahir el regidor de parcs i jardins, el socialista Andreu Dominguis, que explicava que el camió del fem podria quedar-se sense combustible, el que impediria la seua eixida, i la conseqüent suspensió temporal de l’arreplegada del fem. Per l’ecoparc, però no haurem de patir els pegolins perquè ahir van arribar els nous contenidors buits que permetran continuar l’activitat normal.

Amb la situació actual, els pegolins i pegolines no hauran de patir per l’arreplega del fem.

Al respecte dels productes frescos aquestos també han començar a moure’s. Els operadors de MercaValència confiaven que aquesta matinada es restituira el servei de carns i peixos, que són els que més han patit més aquesta vaga. Pel que fa a les fruites el sindicat agrari, La Unió de Llauradors assegura que la vaga del transport ha acabat d’arruïnar la campanya valenciana de la fruita d’estiu. La xifra que aporta La Unió és del 80% de la collita perduda. La condició de productes peribles que tenen les fruites d’estiu està suposant un inconvenient de proporcions insalvables per a les collites valencianes amb motiu de la vaga de camioners autònoms. Les perspectives de la campanya ja no resultaven massa falagueres de per si a causa de la incidència negativa que les gelades de març, les pedres d’abril i, sobretot, les últimes i persistents pluges havien caigut sobre els fruiters d’os, però les conseqüències de la vaga dels transportistes han resultat fatals per als interessos dels productors valencians. Fonts de la Federació de Cooperatives Agràries de la Comunitat Valenciana (Fecoav), ahir van xifrar en 8 milions d’euros les pèrdues acumulades fins al moment com a conseqüència del bloqueig protagonitzat pels transportistes autònoms.

Per la seua banda, l’organització agrària AVA ha advertit que la vaga del transport ha posat en escac i mat la ramaderia del País Valencià de porcí, vaquí, cunícola, avícola i equina. Al voltant de 2.700 granges valencianes pateixen des de dilluns. El problema podria ser, asseguren des d’AVA, a més de comercial, sanitari perquè, igual que amb el transport de pinsos, el sistema de retirada de cadàvers de les explotacions està molt lluny de funcionar amb normalitat i els cossos dels animals que usualment moren cada dia han començat ja en alguns casos a descompondre’s. L’organització calcula que s’han perdut al voltant de 30 milions d’euros en el sector ramader per la vaga dels transportistes.

Les confraries del pescadors de tot l’estat també han estat amarrades durant quatre dies, però ahir les valencianes van decidir finalitzar la vaga i hui eixir a la mar. Tot i això, les confraries valencianes rebutgen la negociació de la federació nacional, ja que creuen que les mesures proposades pel Govern central són encara insuficients per a fer front a la greu crisi que pateix el sector. L’eixida a la mar dels pescadors valencians permetrà que des de hui hi haja peix fresc després de quatre dies en què les pescateries només han pogut vendre la mercaderia que els quedava de dies anteriors i producte congelat. De fet, avui mateix a Pego ja es podien veure els aparadors de les pescateries amb producte fresc.

I un altre sector que ha estat a punt d’aturar-se és el dels taxistes. La Federació Sindical del Taxi de València i Província, finalment, però ha desconvocat la vaga general que tenia prevista a causa del principi d’acord que els representants de la Confederació del Taxi d’Espanya van aconseguir amb el Ministeri de Foment. No obstant, el col•lectiu manté la manifestació en les Torres de Serrans a les 12 hores i el recorregut per la ronda interior per a exigir a la Conselleria d’Infrastructures la seua implicació en l’adopció de mesures per a ajudar al sector del taxi. Entre les 12 i les 14 hores els taxistes realitzaran el recorregut previst i se celebraran distints actes de protesta en diversos punts de les comarques valencianes.

La Confederació d’Autònoms del Taxi de la Comunitat Valenciana ha sol•licitat a la Generalitat Valenciana ajudes en el gas-oil professional que està vigent des de gener del 2007; la devolució del cèntim sanitari amb què la Generalitat grava el combustible, com s’ha compromés la Generalitat de Catalunya a tornar-ho en el 2009; la devolució del sector del taxi dels diners que ingressa l’administració autonòmica en concepte de sancions com a ajudes a l’adquisició de vehicles ecològics.

Altres dos peticions se centren en la concessió d’ajudes fiscals o a través de la Seguretat Social, en el grau que li permeten les seues competències a la Generalitat, i l’actualització excepcional de les tarifes urbanes abans del mes d’agost.423 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!