Dimecres es presenta a Pego el projecte de construcció d’VPO

23 són els habitatges de protecció oficial que s’estan construint a Pego. Dimecres a les 7 de la vesprada, al saló de plenaris de l’ajuntament, s’informarà àmpliament del projecte. Les sol•licituds per a inscriure’s es podran presentar des del 12 de novembre fins l’11 de desembre a la recepció del mateix consistori. Aquests dies s’ha conegut que la construcció de VPO ha creiscut un 49’6% al País Valencià entre gener i març d’enguany. Tal vegada siga una conseqüència del que en els últims mesos s’ha definit com «el canvi de cicle en el sector de la construcció», o tal vegada es dega a este efecte de la nova política d’habitatge, però la relació entre vivenda de renda lliure i vivenda protegida comença a donar signes de canvi.

Així, la construcció de Vivenda de Protecció Oficial (VPO) al País Valencià ha registrat un notable increment del 49,6% durant el primer trimestre de 2007 respecte al mateix període de l’any anterior. L’any passat es van iniciar al conjunt de l’Estat Espanyol 95.255 VPO, el que representa un 19’4% més que en 2006, d’eixes 6.038 ho van ser en l’autonomia valenciana.

Esta és una de les principals conclusions de l’últim informe del grup d’estudis del Grup Metrovacesa, que sosté que «la promoció de nova vivenda protegida s’ha vist afavorida en 2006-2007 per la significativa disparitat existent entre el tipus d’interès de mercat i el tipus convingut per als préstecs a aplicar al finançament de les actuacions protegides de política de vivenda». L’informe assegura que esta recuperació de les VPO ha suposat una «elevació substancial en la proporció de noves llars cobertes per la dita oferta protegida». D’esta manera, esta proporció va passar del 19,1% en 2006 a més 25% al finalitzar 2007 si es compleixen les expectatives.

Tot això a l’abric d’una nova llei del sòl -la 8/2007, del 28 de maig-, que va introduir l’obligació de reservar, en la legislació territorial i urbanística, «una superfície de sòl que permeta realitzar un mínim del 30% de l’edificabilitat residencial prevista en vivendes protegides o equivalents». Una llei, per cert, polèmica, perquè la Generalitat va anunciar la seua oposició a la mateixa a l’entendre que envaïa les seues competències en matèria d’ordenació territorial i urbanística.

A Pego encara no s’havien construït habitatges de protecció oficial, actualment ja es poden veure els primers moviments de terra en el solar situat en l’avinguda Matadero, cantó amb el carrer Ràfol d’Almúnia amb una superfície de 1.507 m2 on s’alçarà un sol edifici amb 23 vivendes al seu si. Aquest projecte es presentaran dimecres, 7 de novembre, a les 7 de la vesprada al saló de plenaris de l’ajuntament de Pego.

El projecte consta d’un únic edifici, compost per planta soterrada que s’utilitzarà com a aparcaments, planta baixa destinada a local comercial i quatre plantes altes (incloent una planta àtic) destinades a les vivendes.

Els habitatges s’agrupen de forma simètrica, mitjançant d’una caixa d’escala oberta al carrer i a l’ascensor. Les cases aniran des dels quasi 90 m2 fins els 57. Estaran articulades entorn de patis, aprofitant al màxim la profunditat edificable, amb accés al saló-menjador.

Es vincula la zona de dia, composta per saló-menjador, cuina, terrassa i estenedor al carrer, orientant la zona de nit al pati interior. Es distribueixen les zones humides (llavador, cuina, dos banys) en una banda que recorre la vivenda d’oest a este, a fi d’agrupar baixants i juntes. Tots aquests detalls i molt d’altres seran ampliats el dimecres. Les sol•licituds per a inscriure’s es poden presentar des del 12 de novembre fins l’11 de desembre a la recepció del mateix consistori.

284 Visites

Deixa un comentari