Dilluns que ve l’alcalde de Pego es reuneix amb la Gerent Territorial del Cadastre

La finalitat d’aquest encontre és, en paraules del primer edil “defendre els interessos dels pegolins davant la situació creada per Cadastre” en referència a la sobrevaloració de les propietats. Ahir Ortolà es va reunir amb diversos agents immobiliaris de la localitat per a revisar, cas per cas, les distintes valoracions dels preus dels solars, el que permetrà localitzar les possibles sobrevaloracions. Una vegada realitzades totes la notificacions als veïns i les veïnes de Pego sobre els nous valors cadastrals dels seus béns immobles urbans, és quan s’aprecien les valoracions que han rebut les seues propietats. És, a l’hora, el moment de presentar les al•legacions pertinents. I entre elles, hi ha un tema que està creat especial preocupació a l’Ajuntament de Pego: la possible sobrevaloració que s’ha realitzat en alguns solars de naturalesa urbana.

És per això que l’alcalde de Pego, l’independent Carmelo Ortolà, es reunirà dilluns que ve, dia 18 de febrer, amb la Gerent Territorial de Cadastre per a “transmetre-li la meua preocupació per diversos aspectes que, al meu entendre, no han quedat ben reflectits en el nou cadastre”. Junt a defectes freqüents com les diferències de metres quadrats dels immobles, o l’ús d’estos (considerant algunes plantes cambra com a habitatges), s’han detectat defectes en quant a alineacions de certs sectors del PGOU, edificacions que sent existents no apareixen valorades i “altres defectes derivats d’interpretacions tècniques, demostrables i solucionables”.

No obstant, per a Ortolà “el que més em preocupa són les valoracions que s’han donat a alguns terrenys que estan per damunt del preu de mercat, situació que en defensa dels interessos dels pegolins, no s’està disposat a tolerar des d’esta Alcaldia”. És per açò que el Consistori de Pego està estudiant recórrer la ponència cadastral “en cas que siga necessari i no es corregisquen eixos defectes, molt especialment el de sobrevaloració”.

L’Alcalde ha recordat, en un comunicat de premsa que “al novembre del 2003, i amb els vots a favor del Partit Popular, el Partit Socialista i el BNV, l’Ajuntament va sol•licitar al Ministeri d’Hisenda la realització d’una revisió cadastral com la que estan sol•licitant la majoria d’Ajuntaments de la comarca, siguen del signe que siguen”. La seua finalitat és, explicava “actualitzar els valors cadastrals i, amb això, fer que pague tot aquell que no pagava, que a causa dels nous PAIS desenvolupats a Pego eren molts, que gaudien de les comoditats d’este municipi però que no contribuïen ni amb un euro a crear-les o mantindre-les”, va afirmar Ortolà, en el comunicat “pel que si hi ha errors de sobrevaloració, treballarem perquè s’esmenen, ja que com a Alcalde vull que tots contribuisquen a mantindre el poble, però no que contribuisquen més del que és just i exigible”.

Per a recopilar tota la informació possible abans del dilluns, durant la vesprada d’ahir Ortolà es va reunir amb diversos agents immobiliaris de la localitat, per a revisar cas per cas les distintes valoracions dels preus dels solars, el que permetrà localitzar les possibles sobrevaloracions. Es destaca en el comunicat de premsa remés des d’alcaldia que aquesta “és la primera revisió cadastral que es du a terme a Pego en 18 anys”.


453 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!