Des de 2012 l’arròs bomba de Pego certificarà el seu lloc d’origen

Un aspecte legal que permetrà que, tot i que el producte pegolí no tinga denominació d’origen, sí que duga una certificació que testimonie que l’arròs no es barreja en cap altre en el seu procés de transformació.
Les I Jornades de l’arròs de Pego, organitzades per les regidories de Creama i Turisme de l’Ajuntament de Pego, van donar molt de sí en quant a contingut es referix. De la taula rodona dels productors arrossers extraiem una altra notícia, el fet que, des de 2012 podran certificar que l’arròs que produixen està fet en el camps d’arròs pegolins. Però comencem des del principi.

Pepe Orihuel, portaveu del grup arrosser El Bullentó va explicar que algunes informacions falses trobades a internet sobre la producció d’arròs tant individual com familiar i el fet que a l’arribar al centre de transformació de Sueca es barrejava amb arròs d’altres localitat també productores, han fet reflexionar al grup El Bullentó i amb ell, la resta, per a canviar algunes coses. Així, El Bullentó busca “agafar la tradició de l’arròs bomba que tenia Pego i llançar-la”.

Eixos canvis passen per parlar amb la Cooperativa Agrícola de Pego perquè venga l’arròs sota la marca ‘Arròs bomba de Pego’ a la seua prestatgeria de productes gourmet i també el distribuisca allà on arriba la seua capacitat distribuïdora. Tot això tenint en compte que el grup arrosser El Bullentó vol que “es venga un producte que es diu arròs bomba de Pego i que, qui el compre, tinga la certesa que està comprant això”.

L’objectiu és doble. D’una banda implica el “recolzament logísticament una xicoteta inversió dins del nostre municipi”, asseverava Pepe Orihuel. D’altra banda, perquè l’arròs bomba de Pego va tindre èxit els anys 60 i 70 “perquè tenia unes característiques molt diferenciades respecte a la mateixa varietat en altres poblacions”. Unes diferències que deixava clar Orihuel, “han d’arribar al consumidor”.

A finals de 2011 naixia la marca ‘Arròs Bomba de Pego’. No obstant això, el grup arrosser El Bullentó té previst que en 2012 es faça un pas més i eixa marca vinga amb un segell de certificació d’arròs produït a Pego. La intenció del grup Bullentó és compartir esta certificació amb la resta de grups arrossers –hi ha fins a cinc al Parc Natural, més dos productors individuals.

Els passos a seguir: “cultivem; certifiquem que s’han arreplegat X milers d’arròs; certifiquem que s’han dipositat al lloc, certifiquem que quan s’agafen per a fer-se blancs al molí, hi ha una persona que certifica que des què entra al molí fins a què ix envasat eixe arròs no l’ha tocat ningú, ni l’ha canviat”.
421 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!