Denuncien la Guàrdia Civil per discriminació lingüística

La setmana passada un regidor del Bloc d’Ondara, Xavi Pons, denunciava dos agents de la Benemèrita assegurant que els agents el van multar sense raó pel fet que ell no va voler dirigir-se a ells en castellà. La setmana passada es donava a conèixer un fet, que desgraciadament encara es pateix a la Comunitat Valenciana amb massa freqüència com és la discriminació lingüística quan s’utilitza la llengua pròpia, el valencià per a dirigir-se a institucions jurídiques, administratives o de seguretat. En aquest cas el portaveu del grup municipal del Bloc d’Ondara, Xavi Pons, denunciava haver-se sentit assetjat per dos agents de la Guàrdia Civil per parlar-los en valencià.

Els fets van tindre lloc a les 16:30 hores de dimecres passat quan el regidor nacionalista s’incorporava amb el seu vehicle a la N-332, que passa per Ondara. Els guàrdia civils el van aturar i després de comprovar que no portava posat el cinturó de seguretat van procedir a posar-li la multa corresponent. En aquell moment va passar un veí i es va aturar per preguntar-li que havia trencat i Pons li va contestar que no havia trencat res, “sinó que m’han caçat”. El comentari, pel relat de Pons, sembla ser que va suscitar recel en els agents que li van preguntar si «té vosté algun problema» en to de pregunta. va explicar per a Ràdio Pego Xavi Pons.

Arran d’esta discussió els dos agents es van acostar fins al cotxe patrulla per a agafar el quadern de sancions. A la tornada, segons el regidor el registre dels agents va ser tan exhaustiu que inclús van obligar el regidor a desmuntar la cadira de la seua filla per a comprovar que estava homologada.

La indignació del polític anava in crescendo i va augmentar encara més quan els agents van decidir multar Pons amb 1.500 euros per no portar el document acreditatiu de l’assegurança. Tot i que si que duia un rebut de pagament i fins i tot en aquell moment l’assegurador de Pons, que passava per allí va confirmar que aquest estava en ordre, tot i no ser un rebut bancari. Hores més tard, de fet, quan Pons va acudir a la Caserna de la Guàrdia Civil, no van saber dir-li el document que havia d’acreditar. El que denuncia el portaveu del Bloc d’Ondara és el tracte rebut pels dos agents de Guàrdia Civil que el van obligar i no instar, educadament, a parlar en castellà.

Pons convida a la Guàrdia Civil a què els agents que es traslladen ací durant el període d’estiu se’ls done un curs intensiu de valencià, com a mínim, per a què l’entenguen o, almenys, un curs d’educació perquè sàpiguen demanar les coses amb educació.

407 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!