Democràcia Real Ja proposa retirar 155 euros dels bancs el proper 30 de maig

La quantitat és simbòlica i correspon a la data que ha fet famós el moviment, 15 de maig, el cinquè més de l’any. La iniciativa pretén manifestar, de manera pacífica i massiva, la indignació en contra de l’abús que practiquen els bancs.
El moviment Democràcia Real Ja, ja té en la seua agenda una primera acció preparada “no violenta” de lluita massiva i conjunta. Una primera acció que com les mobilitzacions del 15 de maig està difonent-se, principalment, per internet a través de correus electrònics o de les xarxes socials com facebook o twitter.

L’acció està programada per al proper dilluns, 30 de maig i està enfocada a fer un toc d’atenció als bancs i als especuladors que “han sigut els principals causants de la crisi”, es pot llegir al correu remés per Democràcia Real Ja que segueix afirmant que és per això que “ells seran l’objectiu del nostre primer atac no violent”.

Així, el pròxim dia 30 de maig “manifestarem la nostra indignació en contra de l’abús que practiquen els bancs no sols contra la ciutadania de forma independent sinó també contra els estats”, asseguren des del moviment.

Expliquen en la nota que es posa “en marxa un acte pacífic i subtil, però prou contundent i cridaner com per a mostrar amb claredat la indignació que sentim, i també la nostra fortalesa i compromís per a arribar fins al final. Posem hui en marxa el primer atac no violent que mostrarà al món la nostra imaginació, determinació i compromís per a aconseguir l’objectiu de veure complida la nostra reivindicació final: instaurar una democràcia real”.

La proposta consisteix en què totes aquelles persones que estiguen d’acord amb les reivindicacions del moviment 15-M, participen de l’acció retirant capital de les entitats bancàries el pròxim dia 30 de maig.

Detallen que es tracta de “traure, en un sol moviment bancari, la quantitat de 155 euros del teu compte corrent. L’operació podrà realitzar-se al llarg de tot el dia, preferiblement acudint a les sucursals o utilitzant els caixers automàtics (amb múltiples de 10-->150)”.

El motiu de triar eixa quantitat concreta, és perquè s’havia de triar “una xifra apreciable i simbòlica amb la força suficient amb què demostrar als bancs que estos moviments són motivats des de la mateixa indignació que ens va fer mobilitzar-nos el 15 de maig”, exposen.

I per què el 30 de maig i no qualsevol altres dia? La resposta que dóna Democràcia Real Ja respon a que “entenem que és un termini raonable perquè el missatge puga difondre’s adequadament i arribe al nombre més gran de persones que ens ajuden a ser el més efectius en el nostre atac no violent en contra de la voracitat dels bancs, en contra del sistema econòmic instaurat, en contra dels paradisos fiscals, en contra de l’especulació i a favor de l’interès general, de la solidaritat, en definitiva de les persones. A més, en la dita data haurà transcorregut 15 dies des de l’inici de la mobilització, i serà un altre bon moment simbòlic per a recordar que el nostre moviment només acaba de començar”.
706 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!