Demà s’atorguen els premis del I Concurs de Fotografia ‘Paisatge, patrimoni i festes de Pego i Les Valls’

La cita és a la Casa de Cultura a les 19 hores. Una dotzena de persones són les que opten els premis de les tres categories a concurs: patrimoni, paisatges amb encant i festes. El jurat estarà compost per persones rellevants en el món de la fotografia, de la cultura, de medi ambient i festes. Dissabte hi ha ruta teatralitzada per la Marjal de Pego-Oliva a partir de les 19 hores. Diumenge, la ruta teatralitzada es trasllada a la Vall d’Alcalà a les 10 del matí. Més informació a l’Oficina de Turisme de Pego i les Valls.

Demà Pego i Les Valls coneixeran els guanyadors o guanyadores del I Concurs de Fotografia ‘Paisatge, patrimoni i festes de Pego i les Valls’, una iniciativa que naixia de la Mancomunitat de Turisme de Pego, l’Atzúvia i les Valls (la d’Ebo i la d’Alcalà) per a continuar promovent l’interès sobre el que ens rodeja, en este cas, focalitzant-lo en tres aspectes: patrimoni, paisatges amb encant i festes, que són les tres categories en les que es divideix el concurs.

En aquesta primera edició, fins a una dotzena de persones ha respost a la crida de l’Oficina de Turisme de Pego, l’Atzúvia i les Valls per a optar als diferents premis que hi ha. La selecció de les millors imatges es durà a terme demà de matí.

El jurat estarà composat per persones rellevants en el món de la fotografia (estudis fotogràfics Manolo, Lucas i Enrique), representants del món de la cultura (Rafa Ruiz, tècnic de cultura de Pego), de medi ambient (personal del parc natural Marjal Pego-Oliva) i de festes (Ximo Bordes, president de la Junta Local de Falles de Pego; Batiste Ferrer, president de la Junta Central de la Setmana Santa de Pego; i Fani Vicens, presidenta de la Junta Central de Moros i Cristians de Pego). També hi ha en el jurat una representant de la Mancomunitat de Pego i les Valls (Mari Nieves Mayor, tècnica de turisme).

Les fotografies, de format digital, havien de ser inèdites, a color i amb un tamany mínim de 20X27 muntades en cartolina de 30×40 cm. Cada participant al I Concurs de Fotografia podia presentar fins a cinc obres per categoria, el que fa que hi haja persones que hagen presentat fins a 10 obres, de mitjana, ens aclaria Mari Nieves Mayor, tècnica de turisme.

Confessava la tècnica de turisme de Pego i les Valls que “com era la primera vegada que fèiem aquest tipus de concurs no sabíem si a la gent li interessaria […] perquè el premi no és molt important, però com a mínim era una compensació per l’esforç d’estes persones d’haver fet les fotos”. Els premis que es concediran, en cadascuna de les categories, patrimoni, paisatges amb encant i festes, el primer premi en metàl•lic és de 200 € i el segon premi en metàl•lic de 100 €. Tenint en compte això mateix, admetia Mayor que “pensàvem que tindríem menys èxit”. Ara el que toca és veure la qualitat de les fotografies presentades, sempre pensant en què “siga una experiència a repetir”.

Mari Nieves Mayor convidava a tothom a acudir demà divendres a les 7 de la vesprada a la Casa de Cultura per a presenciar l’entrega de premis.

Deixem el concurs de fotografia ‘Paisatge, patrimoni i festes de Pego i les Valls’, però no turisme per a informar que dissabte, a partir de les 7 de la vesprada, hi ha prevista una ruta teatralitzada per la marjal de Pego-Oliva. Diumenge, la ruta teatralitzada es trasllada a la Vall d’Alcalà per a reconstruir el paisatge morisc. Aquelles persones que estiguen interessades a acudir, poden apuntar-se, fins demà a la mateixa oficina de turisme o posant-se en contacte amb Aestas que és l’empresa organitzadora de les dues activitats.

Destacava també la tècnica de turisme l’activitat prevista per a dissabte 17 de juliol, excursió i observació nocturna a la marjal de Pego-Oliva, una activitat que es reedita enguany després de l’èxit de resposta que va tenir l’any passat.

453 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!