Demà finalitza el termini perquè les entitats locals remeten la relació de factures pendents de pagament

Si volen acollir-se al Reial Decret Llei que habilita les condicions necessàries per a permetre la cancel•lació dels pagaments pendents amb els seus proveïdors.
El passat 25 de febrer de 2012 es publicava al BOE el Reial Decret Llei que habilita les condicions necessàries per a permetre la cancel•lació, per part de les entitats locals, de les seues obligacions pendents de pagament amb els seus proveïdors, derivades de la contractació d’obres, subministraments o serveis. Els ajuntaments tenen com a data màxima per a remetre al Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques, la relació certificada de totes les obligacions pendents de pagament fins a demà dimecres, 15 de març.

La presidenta de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, Elena Bastides, al seu torn alcaldessa d’Alzira, va admetre ahir que el goteig de proveïdors municipals amb factures pendents que acudixen a les dependències municipals és constant.

El Reial Decret, en el seu article 4, especifica que “les entitats locals permetran als contractites consultar la seua inclusió, en la relació certificada remesa […] i en cas d’estar inclosos podran conèixer la informació que els afecte amb respecte a la normativa de protecció de dades de caràcter personal”.

La FVMP no té una estimació del deute que els ajuntaments arrosseguen. Els consistoris són molt poc inclinats a difondre el volum de factures impagades acumulades. A més, s’intuïx que alguns consistoris hauran de decidir si algunes factures que dormen en els calaixos, desperten. I és que, a major quantia del deute, major serà el pla d’ajustament que impose Hisenda el municipi.

Amb la intenció d’evitar que queden imports sense desembossar, l’Associació de Treballadors Autònoms va llançar ahir un comunicat en el que advertix els xicotets empresaris que tinguen factures sense cobrar a acostar-se als consistoris per a comprovar si estan inclosos en el llistat de proveïdors pendents de pagament. En cas d’haver sigut exclosos, el decret governamental faculta els proveïdors que no consten en el llistat a exigir a l’entitat local deutora un certificat individual de reconeixement del deute. Este certificat ha d’expedir-se en el termini de 15 dies. Una vegada superat eixe termini, si no hi ha resposta, s’entendrà reconegut el dret de cobrament per silenci positiu. Els ajuntaments hauran de remetre a Madrid els certificats individuals els primers cinc dies de cada mes.

El decret del Govern obliga a reconèixer els deutes amb proveïdores contretes i presentades al cobrament abans de l’1 de gener del 2012.
416 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!